ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο: Εννέα νεκροί και 25 αγνοούμενοι

Τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο: Εννέα νεκροί και 25 αγνοούμενοι

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά από τη ναυτική τραγωδία στο Αιγαίο, μεταξύ Σμύρνης και Χίου, με την τουρκική ακτοφυλακή να επιβεβαιώνει ότι έχουν ανασυρθεί εννέα σοροί από τη θάλασσα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 25 αγνοούμενων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης Χίου, το πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε στην περιοχή του Karaburun στην Τουρκία, απέναντι από τις Οινούσσες.

Σύμφωνα με το Associated Press, στο πλοιάριο που βυθίστηκε επέβαιναν 35 μετανάστες, όπως δήλωσε μια Ιρακινή που κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή και να ζητήσει βοήθεια από τις τουρκικές Αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, η 30χρονη γυναίκα ήταν μέσα στο νερό για περίπου 28 ώρες πριν καταφέρει να φτάσει στην ακτή.

Τα παιδιά της, που φορούσαν σωσίβια, εξαφανίστηκαν όταν το πλοιάριο ανετράπη και η γυναίκα άρχισε να κολυμπά με τον σύζυγό της προς τα τουρκικά παράλια.

Ωστόσο ο σύζυγος της δεν τα κατάφερε και πνίγηκε.

Στην περιοχή έσπευσαν πλοιάρια της τουρκικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να συνδράμουν τους ναυαγούς και να πάρουν μέρος στις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Ειδικότερα, στις έρευνες συμμετέχουν μία τουρκική κορβέτα, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο. Την επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά το ελληνικό Λιμενικό.