ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα η πληρωμή για τις αγροτικές επιδοτήσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα η πληρωμή για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Ο ΟΠΟΚΕΠΕπληρώνει σήμερα Παρασκευή 26 Οκτωβρίου τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.

Το ποσό ξεπερνά τα 680 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις των αγροτών. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στο υπουργείο με τους κτηνοτρόφους του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε πως τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων για την ενιαία ενίσχυση θα είναι διαθέσιμα σήμερα Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία παρά μόνο τόνισε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καθ’ όλα έτοιμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαμβάνεται το πρασίνισµα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώματα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.

Όσοι παραγωγοί έχουν κάρτα συναλλαγών με την Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούν να προχωρήσουν στην ανάληψη των χρημάτων από ΑΤΜ το απόγευμα της Παρασκευής. Οι πελάτες των άλλων τραπεζών θα μπορούν να προβούν σε ανάληψη των χρημάτων την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.