ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ζάκυνθος: Δείτε φωτογραφίες λίγη ώρα μετά τον σεισμό

Σεισμός Ζάκυνθος: Δείτε φωτογραφίες λίγη ώρα μετά τον σεισμό

Σεισμός Ζάκυνθος: Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2.00 π.μ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο νησί, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί κατοίκων.

Από τον ισχυρό σεισμό κατέρρευσε μία αποθήκη στα Λαγκαδάκια, καθώς και ένα παλιό και ακατοίκητο σπίτι στον Αγγερικό. Τραυματισμοί δεν υπάρχουν, παρά μόνο αρκετές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Σοβάδες έπεσαν και σε δημόσια κτήρια.

Η πιο σοβαρή ζημιά είναι στο λιμάνι, που αποκολλήθηκε κομμάτι. Κλιμάκια μηχανικών σε λίγο θα βγουν για την πλήρη καταγραφή των ζημιών. Στο λιμάνι της Ζακύνθου έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, καθώς ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σημαντική καθίζηση στον τραπεζοειδή του λιμανιού. Παράλληλα, στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα.

Η πόλη για αρκετή ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση «βυθίστηκε» στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο κέντρο (21ης Μαΐου). Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά μετά σε όλη σχεδόν τη Ζάκυνθο.

Μέχρι και οι μεγάλες καμπάνες του επιβλητικού κωδωνοστασίου του Αγίου Διονυσίου χτύπησαν και μάλιστα 4 φορές από τον ισχυρό σεισμό. Κανένα πρόβλημα δεν έχει ούτε το καμπαναριό ούτε η μεγαλοπρεπής εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Εχουν σημειωθεί μικροπροβλήματα σε οικίες από ρωγμές σε τοιχοποιία και πτώσεις σοβάδων.

Κάτοικος του νησιού είπε στο Newsbomb.gr

«Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχω νιώσει 30 χρόνια που είμαι στη Ζάκυνθο. Στο νησί είμαστε τυχεροί και ο κόσμος είναι καλά, κάνει πάρα πολλούς μετασεισμούς, με μικρές υλικές ζημιές…».