ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Προσοχή! Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Κινητοποιήσεις για το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα προανήγγειλε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αποχή διαρκείας από την εργασία του Σαββατοκύριακου από το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, ενώ τη Δευτέρα δεν θα εργάζονται υπερωριακά, ζητώντας άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2018.

Η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για αδιαφορία για τη λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών της χώρας τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλες τις ώρες του 24ωρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ αναφέρει:

Η κυβέρνηση στην προειδοποιητική αποχή μας, της προηγούμενης Κυριακής 21/10/2018, δεν «μπήκε στον κόπο» ούτε καν να απαντήσει.

Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να αδιαφορεί για το αν λειτουργούν τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλες τις ώρες του 24ωρου.

Δείχνει να πιστεύει ότι τα λιμάνια της χώρας είναι τυπικές δημόσιες υπηρεσίες και όχι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση των επιβατών και την μεταφορά εμπορευμάτων σε περιοχές που εξυπηρετούν τα νησιά και την ενδοχώρα.

Οι εργαζόμενοι των λιμανιών προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά την υπογραφή της ΣΣΕ του 2018, που ήδη βαίνει προς τη λήξη του.

Ξεκινάμε λοιπόν τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις:

· Από το Σάββατο 27/10/2018 ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από την εργασία Σαββατοκύριακου.

· Από την Δευτέρα 29/10/2018 δεν θα εργαζόμαστε υπερωριακά.

Η κυβέρνηση, ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών λιμανιών Α.Ε, με το κυοφορούμενο νομοσχέδιο, προδιαγράφει ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους. Με τη στάση της κάνει σαφές ότι δεν την απασχολεί η σωστή λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, αλλά να εισπράξει το αντίτιμο του νέου ξεπουλήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να δώσει την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΛΥΣΗ υπογράφοντας την ΣΣΕ του 2018.