ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις διπλωματικές σχέσεις: Το αλβανικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα για Κατσίφα

Φωτιά στις διπλωματικές σχέσεις: Το αλβανικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα για Κατσίφα

Στο αλβανικό ΥΠΕΞ κλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα για να της ανακοινωθεί η «ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα»,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ και το αλβανικό ΥΠΕΞ, στην κυρία Ελένη Σουράνη επισημάνθηκε ότι «το σοβαρό συμβάν διερευνά η αλβανική Δικαιοσύνη».

«Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας», όπως τονίστηκε.

«Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις», αναφέρεται ακόμη.

Σημειώνεται ότι τα Τίρανα προχώρησαν στην κίνηση αυτή αφού έγινε γνωστό από την Αθήνα ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προβεί σε έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή.