ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Δεν πυροβόλησε κανέναν, είχε άσφαιρα - Συγκλονίζει η τελευταία του επιθυμία

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Δεν πυροβόλησε κανέναν, είχε άσφαιρα - Συγκλονίζει η τελευταία του επιθυμία

«Τον ήθελαν νεκρό», λένε οι ομογενείς – Πέθανε περήφανος με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό – Τι αποκαλύπτει ο γαμπρός του - Στην Ελλάδα οι γονείς του κάτω από άκρα μυστικότητα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο 35χρονος ομογενής φαίνεται πως βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των αλβανικών ειδικών δυνάμεων που με απίστευτο μίσος τον βασάνισαν πριν τον εκτελέσουν.

Ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, κ. Βαγγέλης Σακελλαράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 35χρονου τονίζοντας πως δεν πυροβόλησε κανέναν γιατί το όπλο είχε άσφαιρα.

«Κυνηγούσαν έναν άνθρωπο οι ειδικές δυνάμεις. Σίγουρα δεν πυροβόλησε, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε, τα πυρά ήταν άσφαιρα. Αναρωτιέμαι, δεν ακολουθήθηκαν κάποια πρωτόκολλα; Ζητήσαμε από τον δικηγόρο μας να ρωτήσει. Θα μπορούσε να είναι ζωντανός. Έναν άνθρωπο με πάνω από 300 ενόπλους τον αφήνεις και πεινάει και διψάει, δεν τον σκοτώνεις. Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα πολύ εύκολα. Γιατί, ενώ βρέθηκε τόσο ψηλά και συνομιλούσε με έναν βοσκό, του ζήτησε λίγο νερό και έμεινε εκεί για περίπου μια ώρα με τρία τέταρτα. Αυτός όμως αποφάσισε να γυρίσει πίσω», είπε ο κ. Σακελλαράκης υποστηρίζοντας πως ο Κωνσταντίνος δεν φοβόταν τους Αλβανούς.

Ο κ. Σακελλαράκης είπε ακόμα ότι ο νεαρός Βορειοηπειρώτης έφυγε με τα χέρια ανοικτά προς τον ουρανό. «Ήταν αποφασισμένος να πεθάνει».

Όσον αφορά τη σορό του, ο ίδιος είπε πως τον ελάχιστο χρόνο που τους επέτρεψαν οι Αλβανοί να τον δουν στο νεκροτομείο, αντίκρυσε ένα πρόσωπο με νηφαλιότητα και υπερηφάνεια. «Αν τον δείτε, θα πείτε κι εσείς ότι δεν γίνεται. Δεν έχω δει τέτοιο νεκρό. Είχε αποφασίσει να πεθάνει αυτή την ώρα και αυτή την άγια μέρα».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι αλβανικές Αρχές δεν επέτρεψαν στον Έλληνα ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη να δει τη σορό για πάνω από πέντε λεπτά.

Στην Ελλάδα οι γονείς του

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα πέρασαν κάτω από απόλυτη μυστικότητα στο ελληνικό έδαφος και κατέθεσαν σε Έλληνες αστυνομικούς, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων, Αργύρης Δημόπουλος.

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», οι γονείς του 35χρονου ομογενούς επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συγγενικού τους προσώπου και μετέβησαν στην Κακαβιά. Σε ειδικό χώρο, που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό, συνάντησαν τρεις αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους και έδωσαν κατάθεση. Τους είχε ζητηθεί να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και όσα άλλα επίσημα έγγραφα είχαν στο σπίτι.

Οι γονείς του 35χρονου κατέθεσαν ότι ο γιος τους είχε διπλή υπηκοότητα, ότι ήταν εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ενώ για το περιστατικό δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν κάτι, καθώς δεν ήταν παρόντες. Οι δύο αυτές καταθέσεις προστέθηκαν στον φάκελο της δικογραφίας που άνοιξαν οι ελληνικές Αρχές, οι οποίες διερευνούν, μετά την εντολή του εισαγγελέα Αργύρη Δημόπουλου, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος των Αλβανών αστυνομικών. Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Μυστήριο παραμένει το τι απέγινε το κινητό τηλέφωνο του 35χρονου, το οποίο δεν έχει ακόμα βρεθεί, χωρίς να αποκλείεται να έχει κατασχεθεί από τις αλβανικές αστυνομικές Αρχές. Οι γονείς του και οι αδελφές του έχουν κάνει νομικές ενέργειες προς την Εισαγγελία Τιράνων να τους παραδοθεί, αν βρίσκεται στον φάκελο της σχετικής δικογραφίας.

Η τελευταία του επιθυμία

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε πάθος με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. «Ήταν ένας πραγματικός παλίκαρος» τονίζει ο δικηγόρος του κ. Κώστας Γιοβανόπουλος αποκαλύπτοντας την τελευταία του επιθυμία.

«Η τελευταία επιθυμία του θανόντος ήταν, αν μπορεί να συνδράμει κάποιος, να υλοποιηθεί η σκέψη του για μια εκκλησία στο χωριό του. Είναι το μόνο που ήθελε αυτή η ελληνική ψυχή που χάθηκε» είπε ο κ. Γιοβανόπουλος.

Τόσο μεγάλη ήταν η αγάπη του για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Διαβάστε επίσης:

Οι Αλβανοί έσβησαν τα ίχνη της εκτέλεσης: Έραψαν τα τραύματα και έπλυναν τη σορό του Κατσίφα