ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι 12 Έλληνες Έλληνες που είχαν προσαχθεί από την αλβανική αστυνομία

Ελεύθεροι οι 12 Έλληνες Έλληνες που είχαν προσαχθεί από την αλβανική αστυνομία

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/11) αφέθηκαν ελεύθερα τα 12 άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνολικά τα μέλη της ομογένειας και οι υπόλοιποι προσαχθέντες έμειναν στο ΑΤ Αργυροκάστρου για 7 ώρες αν και όπως είπε ο πρώην έπαρχος της Άνω Δρόπολης, Χρήστος Ντούτσης στο OPEN tv, οι Αλβανοί αστυνομικοί «μας είπαν αρχικά για 20 λεπτά».

Ο κ. Ντούτσης περιέγραψε πώς έγινε η προσαγωγή αλλά και τι συνθήκες επικράτησαν στο Αργυρόκαστρο.
«Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν».

Κατά την εκτίμησή του, ο κ. Ντούτσης είπε ότι η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς (σ.σ. οι Αλβανοί) κάνουμε κουμάντο».

Λίγο αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ΣΚΑΪ, ο κ. Ντούτσης έκανε λόγο για κλίμα εκφοβισμού, αφού οι προσαγωγές που εξελίχθηκαν σε ανακρίσεις, έγιναν χωρίς κανέναν λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο γαμπρός του 35χρονου ομογενή, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία του 35χρονου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η προσαγωγή του γαμπρού του Κωνσταντίνου Κατσίφα οφείλεται σε παρεξήγηση, για το λόγο αυτό λίγα λεπτά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές Αρχές.

Ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε άτομα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι προσαχθέντες ήταν τελικά δώδεκα. Όλοι τους είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Για τις προσαγωγές είχε ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ενώ το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μερίμνησε για την παροχή προξενικής συνδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, πριν την κηδεία, είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (vid)

Κηδεία Κατσίφα - Ανατριχίλα: Ο Εθνικός Ύμνος στο σημείο της δολοφονίας (pics+vid)