ΕΛΛΑΔΑ

Η πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Η πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι η μεγάλη πορεία από την οδό Πατησίων προς την Αμερικάνικη πρεσβεία για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

19:00 Αναρχικοί βάζουν φωτιά σε κάδους έξω απο τη ΓΑΔΑ και πετούν πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Έντονη παρουσία ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ γύρω από τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο.Για 30.000 διαδηλωτές κάνει λόγο το Reuters. Ομάδες νεαρών καταδίωξαν και δημοσιογράφους, εναντίων των οποίων εκσφενδόνισαν νεράτζια!

18:45 Το ΠΑΜΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών από τις προηγούμενες πορείες έχει διαλυθεί.

18:37 Η ένταση έχει μεταφερθεί στην οδό Σούτσου. Άγνωστοι πυρπόλησαν περίπτερο ανακύκλωσης επί της Β. Σοφίας και Σούτσου.

fotia

18:20 Επεισόδια σε εξέλιξη στην αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία έχει κοπεί στα δυο στη Πλατεία Μαβίλη. Γενικευμένες συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο όγκος των διαδηλωτών αγγίζει τις 20.000. Η πορεία του ΠΑΜΕ στο ύψος του Χίλτον

18:05 Ένταση στο ύψος της πλατείας Μαβίλη με ομάδες αναρχικών. Ρίψεις χημικών από τα ΜΑΤ-Στήνονται οδοφράγματα. Φωτιές σε κάδους κατά μήκος του δρόμου. Πετροπόλεμος νωρίτερα και έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

17:34: Στην Αμερικάνικη πρεσβεία η πορεία των αριστερών οργανώσεων.

17:15: Ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η πορεία του Κομουνιστικού Κόμματος από την Ομόνοια προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

17:04: Ένταση έξω από τη Βουλή. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών που απάντησαν με χρήση χημικών.

16:58: Αυγά και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ακαδημίας

16:31: Περισσότεροι από 6.000 διαδηλωτές, κυρίως μέλη αριστερών οργανώσεων ξεκινούν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση της Αμερικάνικη πρεσβεία.

16:17: Άνοιξε ο δρόμος μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και πέρασε η πορεία των αντιστασιακών.

16:03 : Ένταση έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

15:57: Συνοδεία ΜΑΤ έφτασε η σημαία στην Αμερικανική πρεσβεία

15:43: Στη Βασ. Σοφίας η κεφαλή της πορείας.

15:30: Μπροστά στη Βουλή έφτασε η σημαία του Πολυτεχνείου, μέσω της οδού Ακαδημίας.

Φρούριο θυμίζουν οι δρόμοι περιμετρικά της Βουλής, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί γύρω από το Κοινοβούλιο. Αναλογή εικόνα και στους δρόμους περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Ένταση σημειώθηκε στην οδό Βασ. Γεωργίου μεταξύ αντιστασιακών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

XILO_SYNTAGMA
XILO_SYNTAGMA_2
ant
amerikaniki_presveia_1
mat_11
kosmos2
poreia_politexneio
por

Στην πορεία συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές και πολίτες κάθε ηλικίας.

Κλειστές οι οδοί Πατησίων από Αλεξάνδρας, Σόλωνος από Ιπποκράτους, Αμαλίας, Στουρνάρη, Βας. Σοφίας από Χίλτον, Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφόντως, Πειραιώς από Ιερά οδό, Αθηνάς από Σοφοκλέους.

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Ευαγγελισμός» «Μέγαρο Μουσικής» και Σύνταγμα.

Συνοδεία των ΜΑΤ βγήκε στις 15:00 από το κτίριο η σημαία του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 60 προσαγωγές υπόπτων.

Νωρίτερα πολίτες κάθε ηλικίας από όλα τα μέρη της Ελλάδας, κρατώντας λουλούδια και στεφάνια, έφτασαν στο Πολυτεχνείο προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες.