ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Θύελλα» αντιδράσεων για τη φυλάκιση καθαρίστριας με πλαστό πτυχίο

Βόλος: «Θύελλα» αντιδράσεων για τη φυλάκιση καθαρίστριας με πλαστό πτυχίο

Στις φυλακές Θηβών οδηγήθηκε μία 53χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, κατηγορούμενη για πλαστογράφηση απολυτηρίου του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα η 53χρονη γυναίκα είχε παρουσιάσει πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, με σκοπό να εργαστεί στον Δήμο.

Οι αντιδράσεις

Έντονες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση καταδίκης σε 10 έτη φυλάκισης σε βάρος της 53χρονης καθαρίστριας.

Η 53χρονη καθαρίστρια βρίσκεται ήδη στις φυλακές Θήβας και εκτίει την ποινή που της επιβλήθηκε.

Με αιχμηρή ανακοίνωση του, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα της Μαγνησίας, «Ταχυδρόμος», το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ζητά την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας και την αναίρεση της ποινής της, καλώντας την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη «να επιδείξουν μια αντανακλαστική κίνηση των - απονεκρωμένων απ΄ ό,τι φαίνεται - αισθητηρίων κατανόησης της κοινωνίας που ζούμε». Επιπλέον, αναφέρει διάφορες πτυχές από τη ζωή της 53χρονής, όπως το γεγονός ότι ο σύζυγός της έχει αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Σε αντίστοιχη έκκληση υπέρ της αποφυλάκισης της γυναίκας προέβη και το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας, το οποίο σε ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει επίσης η εφημερίδα, τονίζει ότι η Δικαιοσύνη «εξάντλησε όλη την αυστηρότητα της σε μια φτωχή εργαζόμενη και καταδίκασε μία γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένεια της σε δέκα χρόνια φυλακή».