ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για την απόδραση του υπόδικου τραπεζίτη Όσβαλντ

Νέες αποκαλύψεις για την απόδραση του υπόδικου τραπεζίτη Όσβαλντ

Νέες αποκαλύψεις για τον τραπεζίτη, υπόδικο για Siemens και εξοπλιστικά, που απέδρασε σπάζοντας το «βραχιολάκι».

Στατικό ποδήλατο έκανε ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ στη βεράντα του διαμερίσματος στου Ζωγράφου, από τις 12:50 έως και τις 13:56! Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν λίγα λεπτά μετά την προσέλευσή του στο διαμέρισμα, συνοδεία αστυνομικών, έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσής του, να βγαίνει στη βεράντα και με αθλητική περιβολή να κάνει γυμναστική!

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως ο καταζητούμενος πλέον ήθελε να δει αν τον παρακολουθούν, να μην κινήσει υποψίες και να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές, στην περίπτωση που τον είχαν υπό επιτήρηση.

2272444

Ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ φαίνεται να είχε… χρονομετρήσει τις ενέργειες φυγής του, γι’ αυτό άφησε και την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή για να μη χάσει χρόνο, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Στο μεταξύ, από τις πρώτες έρευνες φαίνεται να έχει αποκλειστεί σε μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα έχει βρει κάποιο καταφύγιο σε Αττική ή επαρχία και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα με κάποιον άλλο τρόπο, οδικώς ή ακτοπλοϊκώς, γι’ αυτό έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για ένταση των ελέγχων εντοπισμού του. Οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει τουλάχιστον 10 πληροφορίες παρουσίας ή κίνησης του καταζητούμενου σε διάφορα σημεία της Αττικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που τον αναζητούν ερευνούν τις επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το χρονικό της φυγής του Οσβαλντ ξεκινά στις 12:50 όταν συνοδεία αστυνομικών επιστρέφει σπίτι στου Ζωγράφου μετά από εκδίκαση της υπόθεσης, στις 13:56 κόβει τον ιμάντα συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι), δίνοντας σήμα στην ανάδοχο εταιρεία, η οποία στις 13:59 ειδοποιεί την Ελληνική Αστυνομία, με το πρώτο περιπολικό να φθάνει στις 14:12, που βρήκε ανοιχτή την πόρτα, ενώ στις 14:14 έφθασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας που βρήκαν τον κόφτη και το κομμένο βραχιολάκι.

Ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ συνελήφθη αρχές Απριλίου του 2015 στο Άμπου Ντάμπι, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο τότε εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής. Λίγους μήνες αργότερα, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του έκανε δεκτή την αντικατάσταση της προφυλάκισης με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, γνωστής και ως «ηλεκτρονικό βραχιολάκι».