ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εξέδιδε γυναίκες κλείνοντας ερωτικά ραντεβού μέσω διαδικτύου

Κύκλωμα εξέδιδε γυναίκες κλείνοντας ερωτικά ραντεβού μέσω διαδικτύου

Κύκλωμα που εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν τρεις Ελληνες, μέλη της σπείρας, ενώ προσήχθησαν έξι γυναίκες. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία, της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξέδιδαν γυναίκες, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο Διαδίκτυο. Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν αλλοδαπές και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική θέση τους, με τη χρήση απατηλών υποσχέσεων, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και τις παρέσυραν να εργαστούν ως εκδιδόμενες, για λογαριασμό τους, ενώ παρακρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

Επιπλέον, οι δράστες, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις των γυναικών, απειλούσαν τόσο τις ίδιες όσο και συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ όταν τους δάνειζαν χρήματα, απαιτούσαν στη συνέχεια την άμεση εξόφλησή τους, μαζί με υπέρογκους τόκους που επέβαλαν.

Όσον αφορά τα ερωτικά ραντεβού, κανονίζονταν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν μέλη του κυκλώματος. Κατά τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 5.800 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, ηλεκτρονικές συσκευές και πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου.

Σημειώνεται, ότι παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.