ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 28/11: Χωρίς ηλεκτρικό, μετρό, τραμ και τρόλει η Αττική - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Απεργία 28/11: Χωρίς ηλεκτρικό, μετρό, τραμ και τρόλει η Αττική - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Απεργία:Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη (28/11) καθώς δεν θα κινηθούν λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΣΕ.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργια που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κεντρο Αθήνας και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με ανακοινώσεις τους τα δυο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έκαναν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00. Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων αεροδρομίου.

Ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ. Το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο αύριο στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Tο Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

«Ένας ακόμα άδικος, αντιλαϊκός και φορομπηχτικός προϋπολογισμός έφτασε, από τη κυβέρνηση, στη Βουλή, βαθαίνοντας την κοινωνική ανισότητα και ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος.

Για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Η απαξίωση των Συγκοινωνιών και οι σχεδιασμοί για εκποίηση κερδοφόρων τμημάτων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως ο επισκευαστικός τομέας, μας υποχρεώνουν να θέτουμε ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ διεκδικούμε:

  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

  • Νέο Κανονισμό Εργασίας- Οργανόγραμμα- Βαθμολόγιο του Διοικητικού προσωπικού.

  • Διαφάνεια στην εξέλιξη του προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια.

  • Προσλήψεις προσωπικού. Κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και αναβάθμιση της Επισκευαστικής Βάσης του Πειραιά.

  • Την εξομάλυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στις 28 Νοεμβρίου στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Παράλληλα, την Τετάρτη η χώρα θα μείνει χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Σαρώνει την Ελλάδα η «Πηνελόπη» - Αποκλεισμένα έξι χωριά στα Άγραφα

Τέλη κυκλοφορίας 2019 - gsis.gr: Αναρτήθηκαν στο TAXIS - Δείτε πώς γίνεται η εκτύπωση

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε ΕΔΩ πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πόσα χρήματα θα πάρετε