ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλάκιση παιδοκτόνου Κρήτης: Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία - Δικαστικά θα κινηθεί η μητέρα

Αποφυλάκιση παιδοκτόνου Κρήτης: Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία - Δικαστικά θα κινηθεί η μητέρα

Ο 60χρονος δολοφόνος των τριών παιδιών του, μετά από 19 χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση που αφορά στην αποφυλάκιση του παιδοκτόνου της Κρήτης, του Γιώργου Μεταξάκη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε πνίξει τα τρία του παιδιά στον Αλμυρό ποταμό. Η είδηση αυτή «πάγωσε» τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τους «πρωταγωνιστές» του φρικτού αυτού εγκλήματος. Ο Μεταξάκης πέρασε την πόρτα της εξόδου των φυλακών Δομοκού την περασμένη Παρασκευή με την είδηση να πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία, περισσότερο για την οικογένειά του στην Κρήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost, η Αργυρώ Μεταξάκη, η μητέρα των τριών αγοριών που έπνιξε ο πατέρας τους στον Αλμυρό ποταμό, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κινηθεί κατά της αποφυλάκισης του 60χρονου. Χθες, Τετάρτη 28/11, μαζί με τον δικηγόρο της, Χρήστο Τόλο, βρέθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου όπου είχαν μία συζήτηση για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να προσφύγουν της δικαιοσύνης ώστε να επιστρέψει ο Γιώργος Μεταξάκης στην φυλακή.

Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ήταν Σεπτέμβριος του 1999. Ο Γιώργος Μεταξάκης βρισκόταν σε διάσταση με την γυναίκα του, με την οποία ήταν δεύτερα ξαδέρφια και είχαν κλεφτεί 13 χρόνια πριν. Τρεις μήνες νωρίτερα ο Γιώργος– σε μία προσπάθεια να πείσει την γυναίκα του να γυρίσει ξανά κοντά του απήγαγε τα τέσσερα παιδιά του – τρία αγόρια και ένα κορίτσι – και απειλούσε να τα σκοτώσει.

Ότι δεν έκανε τον Ιούνιο, φαίνεται πως το έκανε στις 20 Σεπτεμβρίου. Εκείνο το απόγευμα, πήρε με το αυτοκίνητο του την 12χρονη κόρη του, τον 10χονο Γιάννη, τον 4χρονο Νικόλα και το 2χρονο αβάπτιστο γιο του για να πάνε μία βόλτα. Ο Γιώργος Μεταξακάκης πάρκαρε το αυτοκίνητο του στον ποταμό του Αλμυρού στο Ηράκλειο και έδεσε το κορίτσι στο λεβιέ των ταχυτήτων και οδήγησε τα τρία αγόρια στην όχθη του ποταμού.

Εκεί τα πέταξε στα νερά του ποταμού και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε με την κόρη του στην περιοχή του Μοχού όπου και την εγκατέλειψε. Όταν τα παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά ο ίδιος απέδωσε τον θάνατό τους σε ατύχημα ωστόσο μετά από πιέσεις ομολόγησε. Τραγικές φιγούρες σε όλη αυτήν την ιστορία ήταν τόσο η – εν διαστάσει – σύζυγός του και μητέρα των παιδιών, όσο και η 32χρονη, σήμερα κόρη τους.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι - Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα εισπράξετε

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα κάνετε την αίτηση - Πόσα χρήματα θα πάρετε