ΕΛΛΑΔΑ

«Θρίλερ» με την υπόθεση της 21χρονης φοιτήτριας: Κοντά στο δολοφόνο οι Αρχές - Η μαρτυρία - «φωτιά»

«Θρίλερ» με την υπόθεση της 21χρονης φοιτήτριας: Κοντά στο δολοφόνο οι Αρχές - Η μαρτυρία - «φωτιά»

Δολοφονία | 21χρονη | Ειδήσεις: Τι αποκάλυψε συμφοιτήτρια της αδικοχαμένης κοπέλας, το πτώμα της οποίαςβρέθηκε στα βράχια της ακτής Φώκια, στα Πεύκα της Λίνδου- Πού στρέφει τις έρευνές της η Αστυνομία - Αποκαλυπτικό βίντεο στα χέρια των Αρχών -Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της 21χρονης Ελένης - Σπαραγμός στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Διδυμότειχο - Πιθανόν την Τετάρτη (05/12/2018) η κηδεία της

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στο δολοφόνο της κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους τόσο βιντεοσκοπημένο υλικό από τις τελευταίες κινήσεις του άτυχου κοριτσιού, όπως επίσης και καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίες θα ρίξουν φως στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών που επιχείρησαν να στραγγαλίσουν την 21χρονη και στη συνέχεια την πέταξαν στη θάλασσα, πιστεύοντας πως είναι νεκρή.

Κατά πληροφορίες πάντα, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται η κοπέλα να αποχωρεί από το σπίτι της την Τρίτη το βράδυ μετά τις 8, να βγαίνει στον κεντρικό και εκεί υπάρχει κατάστημα που έχει καταγράψει την άτυχη φοιτήτρια να επιβιβάζεται σε ένα όχημα και να αποχωρεί, στοιχείο το οποίο ερευνά η Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν γνωρίζει αν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπήρχε μόνο ένα άτομο ή κι άλλοι επιβάτες. Ωστόσο, οι Αρχές ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το συγκεκριμένο υλικό.

Μαρτυρία – «φωτιά»

Την ίδια ώρα, ραγδαίες εξελίξεις δρομολογεί και η μαρτυρία ενός συμφοιτητή της 21χρονης στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το νεαρό φοιτητή, δύο ημέρες προτού εντοπιστεί το πτώμα της φοιτήτριας, τον είχε πλησιάσει ένα άτομο στο πανεπιστήμιο και τον ρωτούσε αν είχε δει την Ελένη ή μια άλλη κοπέλα, με την οποία έκαναν αρκετή παρέα τον τελευταίο καιρό.

Τότε, εμφανίστηκε στη λέσχη του πανεπιστημίου η συγκεκριμένη φίλη της Ελένης και όταν την ρώτησαν αν έχει νέα της απάντησε αινιγματικά: «Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα άλλο και έφυγε από τη λέσχη.

Διαβάστε επίσης:

Σπαραγμός στο Διδυμότειχο για τον θάνατο της φοιτήτριας στη Ρόδο - Η κηδεία της την Τετάρτη (5/12)

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης: Ζω για να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου

Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο πραγματοποιούν οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί.

Απαρηγόρητη η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» στο ΣΚΑΪ και είπε μεταξύ άλλων ότι όταν δεν της απαντούσε το παιδί της στο τηλέφωνο κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί και κινητοποιήθηκαν με τον σύζυγό της για να δηλώσουν την εξαφάνισή της. «Τώρα ζω για να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου και να τους ρωτήσω γιατί το έκαναν αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

«Θέλω να βρεθούν οι υπαίτιοι, να καταδικαστούν, να τους ρωτήσω τελικά γιατί το κάνανε. Ήταν μόλις 21 χρόνων. Δεν ήταν κανένα κορίτσι “περπατημένο” όπως λένε. Είμαστε άτομα με αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, φιλότιμο, έχουμε ηθικές αξίες», δήλωσε στην εκπομπή «Μαζί σου» η μητέρα της 21χρονης.

«Ήθελε να μάθει Αραβικά. Ήταν πολύ χαρούμενη με την πρακτική της στο Υπουργείο Εξωτερικών και ήθελε να δώσει στο Διπλωματικό Σώμα. Εγώ χαιρόμουν και την παρότρυνα να συνεχίσει τις σπουδές της», λέει στην κάμερα της εκπομπής.

«Όλα αυτά τα όνειρα γκρεμιστήκανε σε μια βραδιά. Ό,τι έγινε έγινε μέσα σε μια νύχτα και κάποιος βρήκε το πτώμα Τετάρτη πρωί. Βρέθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά στα βράχια. Θέλω να ρωτήσω τους υπαίτιους γιατί το κάνανε, με τι ψυχή και καρδιά το ρίξανε. Θέλω να τους ρωτήσω είναι άνθρωποι; Έχουν ανθρώπινα αισθήματα; Τι τους έκανε; Το παιδί κατέβηκε στη Ρόδο με κλάματα στα 18 του και κατέβηκε ο πατέρας του να το στηρίξει στην αρχή. (...) Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε κάθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με έζωσαν τα φίδια και πήραμε να δηλώσουμε την εξαφάνιση. (...) Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της», είπε συγκλονισμένη η μητέρα της.

«Είμαι "πεθαμένη" και θυμωμένη. Έχω οργή και θυμό. Θέλω μια απάντηση για να γαληνέψει η ψυχή του παιδιού μου. Τώρα ζω για να βρεθούν τα κτήνη. Τι τους έκανε το παιδί μου;».

Δείτε το βίντεο

Πατέρας 21χρονης: Το κορίτσι μας δεν γυρίζει πίσω...

Την ίδια στιγμή, με τρεμάμενη φωνή μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» και ο πατέρας της 21χρονης.

«Το Λιμεναρχείο είπε ότι μάλλον πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα επίσημη έκθεση του ιατροδικαστή. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής είναι ότι έφερε σημάδια στραγγαλισμού και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό. Φυσικά την έριξαν στη θάλασσα χωρίς τα προσωπικά της αντικείμενα», ανέφερε.

«(...) Αν είχε σχέση σε εμάς δεν μας είχε πει κάτι. Το θέμα είναι ότι δεν γυρίζει πίσω το κορίτσι μας. Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά».

Ο κύκλος των υπόπτων

Σύμφωνα με την Espresso, σημαντικό στοιχείο αποτελεί ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στο οποίο η κοπέλα φαίνεται να μπαίνει σε ένα ΙΧ που οδηγούσε άντρας και να απομακρύνονται. Η καταγραφή έγινε την Τρίτη και έπειτα τα ίχνη της χάθηκαν έως την Παρασκευή οπότε βρέθηκε νεκρή.

Το απόγευμα της Κυριακής (02/12) έγιναν και οι πρώτες προσαγωγές.

Τρία άτομα που γνώριζαν τη φοιτήτρια και το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου της Λιμενικής Αστυνομίας για να καταθέσουν.

Ήδη, πάντως, κατα πληροφορίες, το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα του Λιμενικού, που διενεργεί τις έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, έχει καταλήξει σε δύο βασικούς υπόπτους, εκ των οποίων ο ένας είναι αλλοδαπός.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού, που είναι αρμόδιοι για την έρευνα, θεωρούν ως δράστη τον αλλοδαπό και ως συνεργό τον Έλληνα.

Συγκλονισμένη η γιαγιά της 21χρονης μίλησε στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα»: «Στείλαμε ένα λουλούδι δίμετρο στη Ρόδο και μας το φέρανε μέσα στην κάσα. Ήταν ένα αγνό παιδί, από οικογένεια καλή. Ας τιμωρήσουν τους υπαίτιους με το ίδιο νόμισμα να μην δουν κι άλλοι γονείς αυτό το κακό που είδαμε εμείς», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η γιαγιά της 21χρονης.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κλείνει το ΑΡΤ

Ανατροπή με το κοινωνικό μέρισμα: Δεν ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr