ΕΛΛΑΔΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Ορφανός στον Σύλλογο Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Ορφανός στον Σύλλογο Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες»

Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης τουυποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης,Γιώργου Ορφανού,με τον Σύλλογο Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες».

Συνεχίζοντας τις επαφές με φορείς και σωματεία της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες» προκειμένου να ενημερωθεί για τη δράση του συλλόγου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες της Θεσσαλονίκης.

Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1,3 παιδί ανά μητέρα αντί του 2,1 που είναι το όριο ανανέωσης του πληθυσμού. Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενή θέση κινδυνεύοντας τις επόμενες δεκαετίες να γίνει χώρα γερόντων χωρίς νέα γενιά και χωρίς μέλλον.

Ο υποψήφιος δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, τον αντιπρόεδρο κ. Βαγγέλη Δαργινάκη και το γενικό γραμματέα κ. Ηλία Νικολαρεΐζη οι οποίοι εξέθεσαν όλα τα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών τα οποία ο Γ. Ορφανός άκουσε και κατέγραψε.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τις δράσεις των πολυτέκνων, τις δυνατότητες συνεργασίας μελλοντικά με το δήμο Θεσσαλονίκης και τους τρόπους ενίσχυσης του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί ο Σύλλογος και τα μέλη του.

Ο Γ. Ορφανός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του για τον αγώνα που κάνουν για την πατρίδα, κάτι που έχει κάνει πράξη και παλαιότερα ως υπουργός στηρίζοντας τις πολύτεκνες οικογένειες της Θεσσαλονίκης.