ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Γρεβενών οι δολοφόνοι της Ελένης – Αυξημένα μέτρα για να μην τους λιντσάρουν

Στις φυλακές Γρεβενών οι δολοφόνοι της Ελένης – Αυξημένα μέτρα για να μην τους λιντσάρουν

Τους τοποθέτησαν σε διαφορετικά κελιά – Δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους – Οι σωφρονιστικοί φοβούνται επιθέσεις από άλλους κρατούμενους

Στις φυλακές Γρεβενών βρίσκονται πλέον, εδώ και μερικές ώρες, και οι δυο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Αρχικά στο Φελλί μεταφέρθηκε από τον Αυλώνα (λόγω του περιστατικού ξυλοδαρμού του από συγκρατούμενους) ο 19χρονος Αλβανός και λίγο αργότερα έφτασε στις φυλακές και ο 21χρονος Έλληνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο πρώτος μεταφέρθηκε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, στο νοσοκομείο των Γρεβενών προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, ώστε προληπτικά να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του ακριβώς την ημέρα εισαγωγής του στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών.

Ο 19χρονος θα βρίσκεται για αρκετές εβδομάδες, τουλάχιστον, σε διαφορετικούς χώρους με τον 21χρονο Έλληνα, για ευνόητους λόγους, ενώ και οι δυο θα παραμείνουν αρχικά και σε απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατούμενους των φυλακών στο Φελλί.

Η διεύθυνση των φυλακών έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα για την ασφάλειά τους αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα της κράτησης και των δυο στο Φελλί, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στον Αυλώνα και την έκταση που έχει λάβει το όλο θέμα.

Κούγιας: Δεν έχει σημασία ποιος κρατούσε το σίδερο

«Μικρή σημασία έχει ποιος κρατούσε το σίδερο, αφού ο θάνατος δεν επήλθε από το χτύπημα, αλλά από πνιγμό», ξεκαθάρισε μιλώντας στον Ant1 ο συνήγορος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, «ο θάνατος επήλθε οκτώ ώρες μετά το χτύπημα» και «η ανθρωποκτονία έγινε τη στιγμή που πέταξαν το θύμα στη θάλασσα».

«Το παραπεμπτικό βούλευμα τους παραπέμπει και τους δύο για ανθρωποκτονία», τόνισε.

Σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης, εκτίμησε ότι τόσο λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει η υπόθεση, αλλά και «υπό το φόβο εκφοβισμού των ενόρκων», ενδέχεται η δίκη να μη γίνει στην Κω, όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει, αλλά στον Πειραιά.

Οι κατηγορίες για φόνο βαραίνουν και τους δυο, επιμένει ο κ. Κούγιας, αφού όπως ξεκαθαρίζει ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα με το ηλεκτρικό σίδερο, άρα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση βαραίνει εκείνους που την πέταξαν ζωντανή όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση- στην θάλασσα, να ψυχορραγεί στην ακτή για 8 ολόκληρες ώρες.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 21χρονου κατηγορούμενου, Άκης Δημητριάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, υποστήριξε το φονικό σίδερο το χρησιμοποίησε ο 19χρονος, καθώς επίσης και ότι ο εντολέας του απειλήθηκε από τον 19χρονο ότι μπορεί να έχει το ίδιο τέλος με την κοπέλα.

Μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που «καίνε» τον 19χρόνο, καθώς βρέθηκαν μόνο δικό του δαχτυλικό αποτύπωμα στο φονικό σίδερο, με το οποίο υπέστη σοβαρές κρανιοεκγεφαλικές κακώσεις η άτυχη φοιτήτρια, η μητέρα του 21χρονου συγκατηγορούμενου έσπασε την σιωπή της.

Σοκαρισμένη ακόμη από την εμπλοκή του γιού της στην δολοφονία του κοριτσιού, δηλώνει ανακουφισμένη που τα ευρήματα στο φονικό όπλο δείχνουν αυτό που πάντα η ίδια πίστευε και από την αρχή ο γιος της ισχυριζόταν.

«Ακόμη είμαι σοκαρισμένη. Εξ αρχής ο γιος μου ισχυριζόταν ότι δεν είχε σχέση με τα χτυπήματα στην άτυχη κοπέλα και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ο δικηγόρος υπέβαλλε αίτημα εξέτασης αποτυπωμάτων και DNA για το φονικό σίδερο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 21χρονου.

Το φονικό σίδερο μετά το στυγερό έγκλημα πετάχτηκε στη θάλασσα μαζί με το ζωντανό ακόμη κορίτσι. Έμεινε στο βυθό για τουλάχιστον πέντε 24ωρα και όμως στη λαβή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εντόπισαν την παλάμη του 19χρονου, με αποτέλεσμα να καταρριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί του στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Στην ανακρίτρια εκεί είχε πει ότι ο 21χρονος ήταν αυτός που χτύπησε δυο φορές την φοιτήτρια στο κεφάλι!

«Εμείς ξέραμε την αλήθεια κατά βάθος, ξέρουμε τι είναι το παιδί μας. Η ανάκριση συνεχίζεται, περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, να αξιολογηθούν τα ευρήματα και αν δείξουν ποιος έκανε τι και το βάρος της ευθύνης του καθενός», είπε ακόμα στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 21χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2019: Αυτές είναι οι αλλαγές - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου