ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί πρέπει να ασφαλίζουμε τα οχήματά μας

Γιατί πρέπει να ασφαλίζουμε τα οχήματά μας

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση πλήττει κάθε τομέα της ζωής μας. Και όπως φαίνεται, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να επηρεάσει θέματα που αφορούν στην ασφάλειά μας.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στον αριθμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Αρκεί να αναφέρουμε ότι φέτος τον Απρίλιο εντοπίστηκαν 436.653 ανασφάλιστα αυτοκίνητα από τη διασταύρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων!

Και μπορεί η ασφάλιση των οχημάτων να είναι υποχρεωτική βάση νόμου, όμως το παραπάνω νούμερο εντυπωσιάζει! Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι ο μεγάλος αυτός αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων, δεν επηρεάζει μόνο τους ιδιοκτήτες αλλά και 5.5 εκατ. συνεπείς ασφαλισμένους πολίτες, οι οποίοι επιβαρύνονται σημαντικά. Όπως φαίνεται λοιπόν, πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι ένα σοβαρό ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, μπορεί να αλλάξει τη ζωή των εμπλεκόμενων σε δευτερόλεπτα. Ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου αυτοκινήτου, δεν υποβάλλει μόνο τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο αλλά κυρίως τους συνανθρώπους του. Και αυτό διότι θα αφήσει ένα συνάνθρωπό του «ακάλυπτο» δηλαδή χωρίς τη διασφάλιση που προβλέπει ο νόμος. Αλλά και ο ίδιος ο ανασφάλιστος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συχνά υπέρογκες οικονομικές επιπτώσεις από ένα τέτοιο ατύχημα.

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ο σκοπός της υποχρεωτικής ασφάλισης του αυτοκινήτου είναι να διασφαλίσει την αποκατάσταση των ζημιών, δηλαδή των σωματικών βλαβών ή και των υλικών ζημιών που μπορεί να προκληθούν σε τρίτα πρόσωπα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος που οφείλεται σε αμέλεια του οδηγού του αυτοκινήτου…

«Δεν θα συμβεί σε εμένα»

Και μπορεί να σκεφτόμαστε ότι ένα τροχαίο ή οποιοδήποτε άλλο δυσάρεστο γεγονός δεν θα συμβεί σε εμάς, όμως τα γεγονότα έρχονται να μας διαψεύσουν. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η χώρα μας είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα και τις συνέπειές τους, όπως μάλιστα επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταφορών.

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι μάλλον είναι πιο πιθανό από ότι πιστεύουμε να εμπλακούμε σε κάποιο τροχαίο…Αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει και η ανατρεπτική καμπάνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με ένα χιουμοριστικό βίντεο, που γίνεται η καλύτερη αφορμή για να επαναφέρει στο ζήτημα το θέμα της ασφάλισης των αυτοκινήτων. Με πρωταγωνιστές τα Oops, τα σκανταλιάρικα πλάσματα που δημιουργούν προβλήματα και καταφέρνουν να ανατρέψουν τα σχέδιά μας, υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε όχι για μόνο για εμάς και την οικογένειά μας, αλλά για όλους μας.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι όταν κάποιος ασφαλίζει το όχημά του δεν είναι απλά νόμιμος. Δείχνει σεβασμό στους συνανθρώπους του που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους αφού δεν τους επιβαρύνει. Τα απρόοπτα γεγονότα με τα οποία μας φέρνει αντιμέτωπους η φυλή των Oops μας θυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο να τακτοποιήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Γιατί σε κάθε περίπτωση, «Ασφαλίζω σημαίνει Φροντίζω»!

Μπορεί να υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, όπως τα τροχαία ατυχήματα. Υπάρχουν, όμως, πάντα προληπτικά μέτρα που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητά μας και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντάμε στον δρόμο μας. Γιατί τα Oops της ζωής δεν βρίσκονται μόνο στον δρόμο, αλλά παντού γύρω μας. Είναι καλύτερο, λοιπόν, να είμαστε προετοιμασμένοι.

2

Εσείς πόσο προετοιμασμένοι είστε;

Απαντήστε στο χιουμοριστικό quiz που θα σας χαρίσει «πιστοποιητικό ετοιμότητας». Απλώς μπείτε στη σελίδα http://theoops.gr/, απαντήστε και πάρτε μέρος στον πρωτότυπο διαγωνισμό. Κάντε το oops challenge και μπείτε σε μία μεγάλη κλήρωση για να διεκδικήσετε μοναδικά gadgets και δώρα, όπως Samsung Galaxy Note 9, δύο Apple Watch Series 4 και πολλά αλλά!

Αναμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα διασκεδαστικά βίντεο που θα αφορούν στα απρόβλεπτα γεγονότα της καθημερινότητας.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε με μία επίσκεψη στο http://theoops.gr/, την FB page και το You Tube Channel της ΕΑΕΕ.