ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγέλης Βαλιώτης: Ντροπή της Σπάρτης να έχει δήμαρχο έναν που υποστηρίζει τη συμφωνία των Σκοπίων

Βαγγέλης Βαλιώτης: Ντροπή της Σπάρτης να έχει δήμαρχο έναν που υποστηρίζει τη συμφωνία των Σκοπίων

Βαγγέλης Βαλιώτης: Όσο πλησιάζουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οργή κατά του σημερινού δημάρχου Σπάρτης παίρνει μορφή χιονοστιβάδας - Πώς είναι δυνατόν να εκπροσωπεί την ιστορική πόλη της Σπάρτης που γέννησε το Λεωνίδα και τους ηρωϊκούς προγόνους μας να εκπροσωπείται από έναν τύπο ο οποίος υποστηρίζει ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται Μακεδονία - Πριν από λίγες μέρες μάλιστα το Newsbomb.gr άνοιξε και τον φάκερλο των καταγγελιών για την κακοδιαχείριση του κυνοκομείου στην πόλη της Σπάρτης, αλλά και για το φαγοπότι με πρόσχημα την προστασία των ζώων.

ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Είναι δυνατόν η ιστορική πόλη της Σπάρτης να θέλει για δήμαρχο έναν άνθρωπο που υποστηρίζει ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται Μακεδονία;

Προφανώς και είναι αδιανόητο.

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τίποτα σε αυτή τη χώρα, πρέπει να θυμήσουμε ότι ο κ. Βαγγέλης Βαλλιώτης πρωτοστάτησε για να μην συμμετάσχει η πόλη της Σπάρτης σε συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας μας και κατά του αλυτρωτισμού των Σκοπίων.

Πέρσι λοιπόν όταν το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων όλων των ελληνικών πόλεων, ο κ. Βαλιώτης με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να αποτρέψει το δημοτικό συμβούλιο από το να εκδώσει ψήφισμα κατά της κατάπτυστης συμφωνίας.

Ο δήμαρχος Σπάρτης, Ευ. Βαλιώτης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν θα πάω στο συλλαλητήριο. Φυσικά, ο καθένας έχει δικαίωμα να συμμετάσχει. Το ζήτημα είναι να διερωτηθούμε γιατί έχουμε φτάσει ως εδώ σήμερα. Πρέπει να απομονωθούν οι αλυτρωτισμοί, να διορθωθούν τα σύνορα και να αλλάξει το σύνταγμα των Σκοπίων. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Το θέμα πρέπει να το λύσει η κυβέρνηση, αυτή είναι αρμόδια. Θεωρώ ότι τα ψηφίσματα δεν βοηθούν σε κάτι…».

Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2018 είχε πρωτοστατήσει για να μην βγει ψήφισμα του Δήμου κατά της κυβέρνησης το οποίο ζητούσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης ζήτησε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα με δεσμευτικό αποτέλεσμα για το θέμα της Μακεδονίας και δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία συμφωνία η οποία παραχωρεί όνομα, ιστορία, γλώσσα και Εθνικότητα σε ένα γειτονικό κράτος προς την Ελλάδα.

Αυτή την ανακοίνωση του δήμου Σπάρτης δεν την ψήφισε ούτε την υπέγραψε ο κ. Βαλιώτης.

Για τέτοια περίπτωση μιλάμε.

Τρίζουν τα κόκαλα του Λεωνίδα, του Λυκούργου, του Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου.

Όπως μάλιστα γράψαμε σε σχετική αρθρογραφία το κλίμα στη Σπάρτη είναι πολύ κακό και οι πολίτες είναι έξαλλοι με τον κ. Ευάγγελο Βαλιώτη.

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στο παράνομο κυνοκομείου που διατηρούσε στο Δήμο, όπου παραβιάζεται κάθε νομιμότητα.

Κατά τρόπο αδιανόητο οι αρμόδιες αρχές (εισαγγελείς και αστυνομία της περιοχής) να παραμένουν προκλητικά απαθείς, ενώ τα ζώα ζουν κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες και οι συνθήκες στην πόλη της Σπάρτης είναι υγειονομική βόμβα!

Πριν από ενάμισι μήνα είδαν το φως της δημοσιότητας σοκαριστικές καταγγελίες για το Κυνοκομείο Σπάρτης που διατηρούσε παράνομα η Δημοτική Αρχή Σπάρτης.

σ3

Πάρτι χιλιάδων ευρώ με τις τροφές για τα ζώα

Οι καταγγελίες εναντίον του Δημάρχου έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας αφού γύρω από το παράνομο κυνοκομείο είχε στηθεί πάρτι με δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

Στα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί πριν από ένα μήνα από φιλοζωικές οργανώσεις. δείχνουν ξεκάθαρα εκατοντάδες ζώα να ζουν είτε μέσα σε υποτυπώδη αυτοσχέδια κλουβιά, για τα οποία το τελευταίο ποσό που δόθηκε για την κατασκευή τους ανέρχεται στα 1.628,69 ευρώ ενώ διαχρονικά έχουν δοθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ, είτε αλυσοδεμένα με μοναδικό τους στέγαστρο κάδους σκουπιδιών, χαλασμένα ψυγεία, κτλ. Όμως ο Δήμος Σπάρτης από τις 30/7/2018 μέχρι και τις 21/9/2018 δίνει 9.977,49 για... σπιτάκια.

31/07/2018 10:25:22 - 9.977,49 ευρώ
10/08/2018 12:36:12 - 9.977,49 ευρώ
21/08/2018 14:03:43 - 9.977,49 ευρώ
12/09/2018 11:40:26 - 9.986,12 ευρώ
21/09/2018 13:27:59 - 9.977,49 ευρώ

Τροφή των σκύλων στο κυνοκομείο είναι εντόσθια ζώων, δεκάδες κιλά εντοσθίων που αποτελούν εστία μόλυνσης.

Valiotis Vaggelis 1

Ωστόσο, ο Δήμος Σπάρτης έδωσε στις 05/09/2018 για ζωοτροφές 24.790,08 ευρώ. Το ποσό που δίνεται για περισυλλογή και διαχείρηση αδέσποτων για ένα έτος ανέρχεται στα 36.290,32 ευρώ.

Για μισθώματα ακινήτων φύλαξης αδέσποτων ζώων δίνονται 3.000,00 ευρώ.

Ενδεικτικά, μία τμηματική αμοιβή κτηνιατρού ανέρχεται στα 7.735,95 ευρώ. Κατ επέκταση, το παράνομο δημοτικό κυνοκομείο-κολαστήριο Σπάρτης με δήμαρχο τον Ευάγγελο Βαλιώτη και αρμόδιο αντιδήμαρχο το Σταύρο Αργυρόπουλο στοιχίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους Έλληνες πολίτες για εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό.

Παρά τα όσα καταγγέλθηκαν, ο κ. Βαλιώτης παραμένει ελεύθερος και παριστάνει το Δήμαρχο σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας.