ΕΛΛΑΔΑ

Θρηνεί η Κρήτη για το 9 μηνών αγγελούδι: Πώς «έσβησε» μέσα σε λίγα λεπτά

Θρηνεί η Κρήτη για το 9 μηνών αγγελούδι: Πώς «έσβησε» μέσα σε λίγα λεπτά

Ανείπωτη θλίψη για το βρέφος που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει έναν χρόνο ζωής - Τι είπε ο ιατροδικαστής

Δεν τη χωρά ανθρώπου νους την τραγωδία που σημειώθηκε στον Κόκκινο Πύργο Μεσαράς στην Κρήτη, με ένα αγοράκι μόλις 9 μηνών να χάνει ξαφνικά και άδικα τη ζωή του.

Το κακό συνέβη μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου…

Οι γονείς του παιδιού είχαν αφήσει το 9 μηνών αγοράκι σε γνωστούς τους για να λείψουν για μερικές ώρες. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το μωρό ξέφυγε της προσοχής και κατάπιε αντικείμενο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Το μωρό παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο, ήταν ήδη αργά.

Όλα δείχνουν ότι η κατάποση ξένου σώματος, ενός αντικειμένου δηλαδή, ήταν η αιτία του κακού που οδήγησε στο θάνατο του μωρού λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Όπως σημείωσες μιλώντας στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης αναφερόμενος στα αποτελέσματα της νεκροψίας του μωρού που ολοκληρώθηκε: «ο θάνατος του μωρού είναι ατυχηματικός. Η αιτία θανάτου είναι πνιγμονή, δηλαδή απόφραξη αεροφόρων οδών».

Οι γονείς του παιδιού βυθίστηκαν σε θλίψη καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μέσα σε λίγα λεπτά συνέβη το κακό, ενώ τα άτομα που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του άτυχου μωρού συνελήφθησαν και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Η Κρήτη πενθεί το χαμό του βρέφους που δεν πρόλαβε να ζήσει τα πρώτα του γενέθλια και έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από 2 εβδομάδες ανάλογο δυστύχημα σημειώθηκε στο Φουρνέ Χανίων. Τα στοιχεία για το θάνατο 8χρονου έκαναν λόγο για ατύχημα, πιθανή εισρόφηση ξένου σώματος και ότι ο θάνατος του μικρού αγοριού επήλθε συνέπεια πνιγμονής – δηλαδή ασφυξίας που προκαλείται από απόφραξη των αναπνευστικών οδών - έχοντας ως αποτέλεσμα να υπάρξει εγκεφαλική νέκρωση και ακολούθως νέκρωση και των υπολοίπων ζωτικών οργάνων.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται χιονιάς τις επόμενες ώρες - Θα το «στρώσει» και στην Αττική