ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή έκρηξη στο Κολωνάκι - Δύο τραυματίες (pics&vids)

Ισχυρή έκρηξη στο Κολωνάκι - Δύο τραυματίες (pics&vids)

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (27/12) στο κέντρο της Αθήνας μετά απόέκρηξη έξω από εκκλησία στο Κολωνάκι.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί στη συμβολή των οδών Λυκαβηττού και Σκουφά στο Κολωνάκι, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου και είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού.

ekrixi kolwnaki3 1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος ενώ ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Εν τω μεταξύ, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός -ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο- εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή ενώ στο σημείο έσπευσαν τα ΤΕΕΜ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για την επίθεση ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Μαυροειδάκος στο Newsbomb.gr: «Ήθελαν αίμα»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Ευστράτιο Μαυροειδάκο, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ειδικού φρουρού του τμήματος Εξαρχείων που τραυματίστηκε από την έκρηξη, έγινε γνωστό ότι «ο αστυνομικός έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ τα τραύματα που φέρει δεν κρίνονται πολύ σοβαρά».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε τι δήλωσε από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο ιερέας του ναού:

Αυτόπτης μάρτυρας:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προσοχή στον παγετό! Στην «κατάψυξη» η χώρα και την Πέμπτη - Υποχωρούν οι χιονοπτώσεις

Κοινωνικό Μέρισμα: 80 εκατ. ευρώ έξτρα ποσό - Ποιοι και πότε θα το πάρουν