ΠΑΙΔΕΙΑ

Μηνύουν τον Φορτσάκη οι διοικητικοί υπάλληλοι

Μηνύουν τον Φορτσάκη οι διοικητικοί υπάλληλοι

Μήνυση κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη, δήλωσε ότι θα καταθέσει η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο Αθηνά Αλεξανδρή, επειδή, όπως είπε, της απαγορεύτηκε η είσοδος στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και παρακρατήθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Σύγκλητος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος τόνισε ότι η συμμετοχή στη συνεδρίαση της Συγκλήτου επιτρέπεται μόνο στα μέλη και κάλεσε τους φοιτητές να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης, χαρακτήρισε τη λογική των πρυτανικών Αρχών αυταρχική και αντιδημοκρατική, η οποία, όπως ανέφερε, υπηρετεί το σχέδιο της κυβέρνησης για διάλυση του Πανεπιστημίου και μετάλλαξή του σε κάτι διαφορετικό από το δημοκρατικό Πανεπιστήμιο της γνώσης, της κριτικής σκέψης και της αμφισβήτησης.

Εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών της Νομικής η φοιτήτρια Βασιλική Αθανασοπούλου ανέφερε ότι η εικόνα με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτήριο και τους φοιτητικούς συλλόγους να βρίσκονται απ΄έξω είναι ενδεικτική.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις