ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΟΛΜΕ για τον Γιακουμάκη: Έχουμε κι εμείς χρέος

Η ΟΛΜΕ για τον Γιακουμάκη: Έχουμε κι εμείς χρέος

Τη θλίψη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει το συστηματικό εκφοβισμό (bullying), ενώ τονίζει πως η σιωπηρή ανοχή από όσους γνωρίζουν και δεν αντιδρούν, «δεν είναι παρά η ακραία λογική συνέπεια της θεώρησης του ατομικισμού».

«Αντιλαμβανόμαστε το δικό μας χρέος ως εκπαιδευτικοί μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που καλλιεργεί τον ακραίο ανταγωνισμό και αποκλείει τους αδύναμους και τους διαφορετικούς, να αγωνιστούμε για ένα σχολείο με ελευθερίες, που θα χωράει όλα τα παιδιά και που θα μαθαίνει τον σεβασμό σε κάθε είδους ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

«Η σιωπηρή ανοχή από όσους γνωρίζουν και δεν αντιδρούν σε παρόμοια γεγονότα, δεν είναι παρά η ακραία λογική συνέπεια της θεώρησης του ατομικισμού και της ανταγωνιστικότητας ως υπέρτατες αξίες στην κοινωνία μας, της αναγωγής της προσωπικής ανάδειξης ως υπέρτατο στόχο με κάθε κόστος, έστω και πατώντας επί πτωμάτων», καταλήγουν και εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Βαγγέλη.

Σχετικές ειδήσεις