Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για την κατάληψη στην Πρυτανεία (Video και Photos)

Newsbomb

Κινητοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κατάληψη στην Πρυτανεία από αντιεξουσιαστές που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και συμπαραστέκονται στους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Βίντεο - φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης

Εξ αφορμής τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 11.00 το πρωί, στα Προπύλαια.

«Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε αντισυγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα, καλούν αλληλέγγυοι στους καταληψίες.