ΠΑΙΔΕΙΑ

Άνοιξαν τα σχολεία στην Αρχαία Ολυμπία - Καμία απόφαση ακόμα για τον Πύργο

Άνοιξαν τα σχολεία στην Αρχαία Ολυμπία - Καμία απόφαση ακόμα για τον Πύργο

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές των σχολείων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμό τους που είχε παρθεί λόγω της ανυπόφορης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί με την συσσώρευση σκουπιδιών.

Η διακοπή των μαθημάτων στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου, είχε αποφασιστεί από τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Αγγελόπουλο καθώς η μη αποκομιδή των απορριμμάτων είχε προκαλέσει τη συσσώρευση μεγάλων όγκων αυτών, έξω και δίπλα από τα σχολεία.

Αν και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη μεταφορά των απορριμμάτων του στον ΧΥΤΑ της Βόνιτσας, ωστόσο τα απομάκρυνε από τα σχολεία και τα «τακτοποίησε» σε οικοδομικούς σάκους, ευελπιστώντας ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας, για τη μεταφορά τους.

Την Πέμπτη, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Γεώργιος - Θεόδωρος Αποστολάκης, θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στην Πάτρα, για την διευθέτηση των λεπτομερειών.

Εν τω μεταξύ, με έγγραφο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο οποίο αναφέρεται η άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από τα σχολεία του Δήμου και μετά από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, αποφασίστηκε η ανάκληση της απόφασης διακοπής μαθημάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται σχετική απόφαση για τα σχολεία του Πύργου.

Σχετικές ειδήσεις