ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2015: Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα από το Newsbomb.gr

Βάσεις 2015: Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα από το Newsbomb.gr

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Newsbomb.gr θα μεταδώσει πρώτο τα αποτελέσματα των Βάσεων 2015 -Η μεγάλη μέρα για τους υποψηφίους που πήραν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζει - Πού θα δείτε τις βάσεις.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το Newsbomb.gr θα σας ενημερώσει με απόλυτη ακρίβεια για τις Βάσεις όλων των σχολών, όπως αυτές θα μεταδοθούν από το υπουργείο Παιδείας.

Οι βάσεις θα αναρτηθούν στα σχολεία αλλά και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2015

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων (αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου) και τα 4 αρχικά των ονομαστικών στοιχείων σας με τη σειρά: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και κατόπιν να πατήσει ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ για να δει τις βάσεις.

SELIDA YPOYRGEIOY

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, αναμένεται μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας, όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις.

Τα σαφώς δυσκολότερα φετινά θέματα είχαν αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση των άριστων γραπτών σε όλες τις κατευθύνσεις. Από 7.428 το 2014 οι αριστούχοι φέτος έκαναν «βουτιά» στους 4.010, που είναι ο μικρότερος αριθμός της τελευταίας δεκαετίας.

Παράλληλα, προβλέπεται μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.

Συγκεκριμένα, οι χαμηλές βαθμολογίες των υποψηφίων σε μαθήματα κατεύθυνσης, όπως τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Φυσική, που έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, αποτελούν έναν από τους παράγοντες που θα οδηγήσουν τις βάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, μεγάλο ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει η επιλογή αρκετών υποψηφίων να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους, κυρίως λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου, που περιορίζει τον αριθμό δικαιούχων μετεγγραφών.

Η στροφή προς τα κεντρικά Ιδρύματα ήταν αρκετά μεγάλη φέτος, γεγονός που δηλώνει ότι η ζήτηση είναι αυξημένη. Παρ’ όλα αυτά, οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων συνεχίζουν να αποτελούν τον πιο ισχυρό παράγοντα που σε δημοφιλείς και μεσαίας ζήτησης σχολές θα κρατήσει τη βάση εισαγωγής σε χαμηλά επίπεδα.

Αντίστοιχα, η αδυναμία αρκετών να σπουδάσουν στη σχολή επιλογής τους σε απομακρυσμένη τοποθεσία θα κρατήσει και σε αυτή την περίπτωση τις βάσεις χαμηλά σε τμήματα περιφερειακών Ιδρυμάτων, αυτή τη φορά λόγω χαμηλής ζήτησης.

Διαβάστε επίσης:
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο

Σχετικές ειδήσεις