ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Οι οδηγίες για το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και τις Γραφιστικές Εφαρμογές

Πανελλήνιες 2016: Οι οδηγίες για το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και τις Γραφιστικές Εφαρμογές

Νέες οδηγίες έδωσε το υπουργείο Παιδείας για την εξέταση των μαθημάτων: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές για τις πανελλήνιες 2016 των υποψηφίων ΕΠΑΛ που θα διαγωνιστούν στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές θα χρησιμοποιήσουν κόλλες Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:

Για το μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 μ. Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρες κ.λπ.).

Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.) και κομπιουτεράκια.

Για το μάθημα Γραφιστικές Εφαρμογές οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή ξυλομπογιές, μαρκαδόρους χρωματιστούς, πενάκια (rapidograf), λεπτά μαύρα μαρκαδοράκια 0,5μμ, μολύβια σκληρά και μαλακά (ΗΒ, 2Β, 4Β, 3Η), ριζόχαρτο, χάρακες ή υποδεκάμετρα, τρίγωνα, διαβήτη, γόμες, για μελάνη, καμπυλόγραμμα, ψαλίδι, κοπίδι, κόλλα stick, σελοτέιπ και επιφάνεια κοπής.

Απαγορεύεται να έχουν μαζί τους χρωματιστά χαρτιά, φωτογραφίες, χαρτί μιλιμετρέ, τέμπερες (υδατοχρώματα), αυτομεταφερόμενα γράμματα (λετρασέτ), στένσιλ γραμμάτων και σχημάτων.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων ΕΠΑ.Λ. 2016 (καθώς και οι Πρόεδροι των Β.Κ. και Ε.Ε.Κ. για τους προφορικά εξεταζόμενους), αφού ελέγξουν και επιβεβαιώσουν ότι έχουν υποψήφιους στα μαθήματα «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές», όπως φροντίσουν για την αναπαραγωγή της παρούσας τόσες φορές, όσοι είναι οι εν λόγω υποψήφιοι και να μοιραστεί από ένα αντίγραφο σε καθέναν από τους υποψηφίους αυτούς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Newsbomb.gr μπαίνει δυναμικά στη μάχη των εξετάσεων με συνεχή ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016.

Επίσης, το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2016 και για τις απαντήσεις τους, καθώς και για τις Βάσεις 2016 μόλις ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Σχετικές ειδήσεις