ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει τις εξετάσεις εν μέσω πρεμιέρας

Πανελλήνιες 2016: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει τις εξετάσεις εν μέσω πρεμιέρας

Η φράση «bad timing» (ελληνιστί «κακή χρονική στιγμή») εκφράζει απόλυτα τη στάση που επιδεικνύει το «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ, το τμήμα Παιδείας του οποίου αποφάσισε, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές εξετάζονταν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να εξαγγείλει την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο τμήμα του κυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι η «ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», γεγονός που συνεπάγεται την οριστική απόσυρση του θεσμού των Πανελληνίων.

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η διαδικασία των εξετάσεων είναι μια εξαιρετικά στρεσογόνος κατάσταση, στην οποία υποβάλλονται οι μαθητές και σίγουρα κανείς δεν διαφωνεί με μια μεταρρύθμιση στον τρόπο εισδοχής των μαθητών στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Όμως, εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι γιατί η Κουμουνδούρου αποφάσισε ανήμερα της πρεμιέρας των Πανελλαδικών, τη στιγμή που είναι δεδομένη η πίεση στους υποψηφίους και προέρχεται από την εξεταστική διαδικασία να μιλήσει για αλλαγές;

Η ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επειδή στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Δημόσιο, Δωρεάν, μαζικό και Δημοκρατικό σχολείο, ποιοτικά αναβαθμισμένο, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους συνεχίζουμε το διάλογο με όλη την κοινωνία ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επιβεβλημένες αλλαγές που:

Θα ανακουφίσουν τους μαθητές και μαθήτριες από το άγχος των συνεχών εξετάσεων και

Θα καθιερώνουν

1. 2χρονη προσχολική αγωγή και 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους,

2. Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,

3. Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Σχετικές ειδήσεις