ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Δείτε με ένα κλικ τα στατιστικά για τη φετινή βαθμολογία

Πανελλήνιες 2016: Δείτε με ένα κλικ τα στατιστικά για τη φετινή βαθμολογία

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (16/06) από το υπουργείο Παιδείας, τα στατιστικά στοιχείαγια τιςΠανελλήνιες - Πανελλαδικές 2016,ενώ η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται καθώς αύριο Παρασκευή, θα αναρτηθούν στα Λύκεια, οι βαθμοί τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, προκύπτει συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες ενώ όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, «τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές».

Δείτε εδώ με ένα κλικ τα στατιστικά στοιχεία των ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

«Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών» συμπλήρωσε.

«Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο (σ.σ. χωρίς κενά), ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες για περίπου 80.000 υποψήφιους, οι οποίοι από το μεσημέρι θα έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους και διαδικτυακά.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας θα αναρτηθούν την ίδια ημέρα, στις 14:00 το μεσημέρι, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr

Επίσης, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 22 Ιουνίου στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι και στις 14:00 θα αναρτηθούν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας.

Μηχανογραφικά δελτία

Από χθες, Τετάρτη, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8-7-2016.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μηχανογραφικά δελτία

Εν τω μεταξύ, ανοιχτή είναι η εφαρμογή του υπουργείου, στην οποία οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων – Πανελλαδικών 2016 μπορούν εύκολα και γρήγορα να υπολογίσουν online τα μόριά τους με ένα κλικ.

Υπολογίστε online τα μόριά σας με ένα κλικ

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Βάσεις 2016

Σχετικές ειδήσεις