ΠΑΙΔΕΙΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2016 - ΕΠΑΛ: Δείτε τις βαθμολογίες

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2016 - ΕΠΑΛ: Δείτε τις βαθμολογίες

Αναμονή και αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές - Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016, καθώς σήμερα Τετάρτη (22/6) ανακοινώνονται οι βαθμολογίες τους.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σταδιακά, έως το μεσημέρι, σε όλα τα σχολεία.

Στη συνέχεια, από τις 14:00 και έπειτα, θα είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά, στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο www.results.it.minedu.gov.gr

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων - Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 από το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων μπορούν να δουν τους βαθμούς τους και να κάνουν τον υπολογισμό των μορίων καθώς και κατά προσέγγιση να υπολογίσουν σε ποιες σχολές μπορούν να στοχεύσουν στο μηχανογραφικό τους σε σχέση με τις βάσεις του 2015.

Υπολογίστε online τα μόριά σας με ένα κλικ

Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2016 δείχνουν μεγάλη άνοδο στις περιζήτητες σχολές.

Από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας προκύπτει «συνωστισμός» στις μεσαίες βαθμολογίες. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Βάσεις 2016

Με μια πρώτη ματιά τρεις είναι οι βασικές κατευθύνσεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις.

Οι Ιατρικές θεωρείται βέβαιο ότι θα πιάσουν (στην Αθήνα για παράδειγμα) τα 19.000 μόρια.

Οι Νομικές την ίδια ώρα αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Αντίθετα οι Παιδαγωγικές σχολές θα κινηθούν σημαντικά προς τα κάτω.

Μεγάλη θα είναι η μείωση και στις οικονομικές σχολές αλλά και στις σχολές της πληροφορικής, όπου και εδώ τα μαθηματικά και τα ποσοστά άνω του 70% κάτω από τη βάση θα φέρουν σημαντική πτώση της βάσης εισαγωγής.

Στη φυσική οι αριστούχοι πολλαπλασιάστηκαν, όμως σε μαθηματικά και αρχαία οι υποψήφιοι σε ποσοστό 50% έγραψαν κάτω από τη βάση.

Τα στοιχεία αυτά οδηγούν τις πολυτεχνικές σχολές (λόγω φυσικής) προς τα επάνω, ακόμη και 1.000 μονάδες υπολογίζεται ότι θα είναι οι άνοδος των βάσεων.

Σε ό,τι αφορά στις σχολές ψυχολογίας και κοινωνιολογίας της Αθήνας αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων, ενώ ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης πολλά περισσότερα (ακόμη και 1.000) θα είναι τα μόρια που θα απαιτηθούν φέτος για την εισαγωγή σε σχολές όπως η οδοντιατρική, η κτηνιατρική ή τα ΤΕΙ των παραϊατρικών επαγγελμάτων.