ΠΑΙΔΕΙΑ

Κόντρα Φίλη με τα ιδιωτικά σχολεία

Κόντρα Φίλη με τα ιδιωτικά σχολεία

Σε νέο έλεγχο θα υποβληθούν τα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια - Για ιδεοληψία κατηγορεί τον Ν. Φίλη ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων

Νέο έλεγχο για την επαλήθευση των στοιχείων των ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Σπουδών του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας ζητά να ελεγχθεί άμεσα, μέχρι το τέλος Ιουλίου, εάν η νομική μορφή λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, ο διακριτικός τους τίτλος, η επωνυμία τους, συμπίπτουν με τα στοιχεία που αναφέρονται στην αδειοδότησή τους.

Από τη μεριά των ιδιωτικών σχολείων, ο Χαράλαμπος Κυραηλίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για «ιδεοληψία» από μεριάς του υπουργείου, να προχωρήσει σε έναν έλεγχο που θα μπορούσε να γίνει κεντρικά, όπως προβλέπεται στο νόμο Αρβανιτόπουλου και όχι μέσω των υφιστάμενων. «Ο κ. Φίλης για πολλοστή φορά αποδεικνύει το μίσος του για την ιδιωτική εκπαίδευση», είπε ο κ. Κυραηλίδης και τόνισε ότι ο υπουργός με την απόφαση αυτή, δημιουργεί αναστάτωση και ένα κλίμα επιθετικό προς την ιδιωτική εκπαίδευση, σε μια περίοδο μάλιστα που γίνονται οι εγγραφές στα σχολεία.

«Αντί να μας βοηθήσει να σταθούμε όρθιοι, ο κ. Φίλης μας πολεμάει», πρόσθεσε ο κ. Κυραηλίδης, «αλλά η ιδεοληψία του δεν τον αφήνει να καταλάβει ότι έτσι πολεμάει το σύστημα της εκπαίδευσης στο σύνολό του. Οι εγγραφές μας πάνε καλά, κάτι που βοηθάει και το υπουργείο στο να αποσυμφορηθεί το δημόσιο σχολείο. Προκειμένου, όμως, να δημιουργηθούν εντυπώσεις, προκαλείται θέμα εκ του μη όντος».