Καιρός - Ηλεία: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα (9/1)

Καιρός - Ηλεία: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα (9/1)

Σε τρεις δήμους του νομού Ηλείας, τα σχολεία σήμερα Δευτέρα (9/1) δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις θα επανεξεταστεί η κατάσταση για την επαναλειτουργία τους την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, oι δήμοι Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Αρχ. Ολυμπίας εξέδωσαν ανάλογες ανακοινώσεις.

Κλειστά τα σχολεία της Πηνείας

Με απόφαση του δημάρχου Ήλιδας , όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης, των δυσμενών καιρικών συνθηκών, της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών και της ανάγκης προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα:
Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σιμόπουλου , το δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εφύρας και το Γυμνάσιο και Λύκειο Σιμόπουλου που φιλοξενούν μαθητές από τις παρακάτω τοπικές κοινότητες: Αγραπιδοχωρίου, Ανθώνος, Αυγής, Βελανιδίου, Βουλιαγμένης, Εφύρας, Κάμπου, Λαγανά, Λάτα, Λουκά, Μαζαρακίου, Οινόης, Ροδιάς , Σιμοπούλου, Σκλίβα.

Όσον αφορά την Τρίτη, η κατάσταση θα αξιολογηθεί αναλόγως & θα ανακοινωθεί εκ νέου.

Στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανακοίνωσε ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων από το κύμα ψύχους που επικρατεί στην χώρα, με απόφαση του δημάρχου για τη Δευτέρα 09-01-2017 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία:
Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Λαμπείας, Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας, Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Πανόπουλου, Γυμνάσιο Πανόπουλου, Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Κούμανι.

Στο δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ανακοινώνεται ότι (κατόπιν συνεννόησης και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ΔΕΝ θα λειτουργήσουν , λόγω προβλημάτων από τις χιονοπτώσεις μόνο τα Δημοτικά Σχολεία Βάρδας, Νέας Μανωλάδας, Παλιάς Μανωλάδας και Μπορσίου καθώς επίσης και τα Νηπιαγωγεία Βάρδας, Συρμπανίου, Νέας Μανωλάδας, Παλιάς Μανωλάδας και Μπορσίου.
Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.