ΠΑΙΔΕΙΑ

Γαβρόγλου: Θα μειωθούν οι εισακτέοι σε σχόλες

Γαβρόγλου: Θα μειωθούν οι εισακτέοι σε σχόλες

Την έκδοση υπουργικής απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα, που θα αφορά την μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές, ανακοίνωσε από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η υλοποίηση της απόφασης για τη μείωση των εισακτέων θα γίνει σταδιακά, δηλαδή οι μισοί τη φετινή χρονιά και οι υπόλοιποι την επομένη.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως θα πρέπει «να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών και συνέστησε «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέταση και σε 5ο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας είπε πως αφορά μόνο την Ιατρική. «Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή , μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτή που σας είπα», συνέχισε προσθέτοντας πως «ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε».

Ο υπουργός Παιδείας έφτασε στα Ιωάννινα αργά χθες το απόγευμα και τίμησε με την παρουσία του εκδήλωση που οργάνωσαν στα Γιάννινα το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα τον ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας.

Σχετικές ειδήσεις