ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2017: Οι σχολές ΑΕΙ που δίνουν δουλειά

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2017: Οι σχολές ΑΕΙ που δίνουν δουλειά

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2017 | Ειδήσεις: Λιγότερο γνωστά τμήματα ΑΕΙ εξασφαλίζουν «διαβατήριο» για την αγορά εργασίας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΑΓΝΩΣΤΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», υπάρχουν τμήματα στα ΑΕΙ των οποίων οι απόφοιτοι, όπως δείχνουν σχετικές μελέτες, μπορούν να έχουν πολύ καλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας, αλλά δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστά στους μαθητές.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν τμήματα από το 5ο επιστημονικό πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής, που αξίζει να προσέξουν οι υποψήφιοι!

1) Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Όπως σημειώνει το «Έθνος», δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως Logistics, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Βάσεις Δεδομένων, Μοντελοποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών κ.ά.

2) Τουριστικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) - Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που θα εφαρμόσουν τα τμήματα λόγω και του νεοσύστατου χαρακτήρα τους, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών μαθητών που θέλουν να επενδύσουν τις γνώσεις τους σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

3)Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας). Σύμφωνα με αρκετές έρευνες το επάγγελμα του στελέχους logistics συμπεριλαμβάνεται στα επαγγέλματα με την υψηλή ζήτηση και οι προοπτικές απασχόλησης των πτυχιούχων και για τον ελληνικό χώρο προδιαγράφονται θετικές για έναν κλάδο ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.

4)Ναυτιλιακών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) - Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Ναυτιλιακά Οικονομικά, Διεθνή Οικονομικά, Μεταφορές, Logistics και αρκετοί ακόμη τομείς συνθέτουν το πρόγραμμα και την αποστολή των δυο αυτών τμημάτων που συνδέονται με τη ναυτιλία και όχι μόνο.

5 Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Το τμήμα παρέχει τεχνογνωσία και προετοιμάζει τους φοιτητές του στα πεδία της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (Financial Engineering) και της Μηχανικής της Διοίκησης (Management Engineering). Αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα μέχρι πέρυσι προσφερόταν μόνο στους υποψηφίους των Θετικών Επιστημών ενώ από φέτος προσφέρεται και στο 5ο επιστημονικό πεδίο.

Σχετικές ειδήσεις