ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΚΠΑ: Ημερίδα Αθλητικών Δράσεων Ατόμων με Αναπηρία

ΕΚΠΑ: Ημερίδα Αθλητικών Δράσεων Ατόμων με Αναπηρία

Το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/Αναπτυξιακών και Κινητικών Διαταραχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνει με τη συνεργασία των Φορέων Ειδικής Αγωγής Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες» και «ΑΛΜΑ», ημερίδα αθλητικών δράσεων ατόμων με αναπηρία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, από τις 10:00 έως τις 12:00, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ (Εθνικής Αντιστάσεως 41- Δάφνη). Θα περιλαμβάνει αγωνίσματα στίβου και επίδειξη του Παραλυμπιακού αθλήματος Boccia.

H αθλητική εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου Αθλητικής Επιστήμης με θέμα «Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός στο σύγχρονο κόσμο: παιδεία, κοινωνία & πολιτισμός» που θα διεξαχθεί στο χώρο της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, στις 4-7 Μαΐου 2017.

Οι φοιτητές της ειδικότητας «Προσαρμοσμένης Κινητικής Αγωγής» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ θα συμμετάσχουν ενεργά για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, η οποία φιλοδοξεί να συμβάλει ιδιαίτερα στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία, τα οποία καταβάλλουν καθημερινή προσπάθεια για αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Σχετικές ειδήσεις