ΠΑΙΔΕΙΑ

Ιστορία - Πανελλήνιες 2017: Δείτε τα θέματα στο Newsbomb.gr

Ιστορία - Πανελλήνιες 2017: Δείτε τα θέματα στο Newsbomb.gr

Πανελλήνιες 2017: Με Ιστορία και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής, συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα (19/06) οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Κανονικά από σήμερα (19/6) οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Μυτιλήνη

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται κανονικά από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα οι πανελλαδικές εξετάσεις μετά την έγγραφη διαβεβαίωση της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ότι τα σχολικά συγκροτήματα στη Λέσβο που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα είναι ασφαλή.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017

Στο μάθημα της Βιολογίας - γενικής Παιδείας και προσανατολισμού εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή (16/06) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας ΓΕΛ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας Εσπερινών ΓΕΛ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού Εσπερινών

Το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σάς μεταφέρει τον παλμό των εξετάσεων και σας ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Κατεβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας

Κατεβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη Βιολογία Προσανατολισμού

Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν την Τετάρτη (14/6) τα θέματα των μαθημάτων προσανατολισμού, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Αναλυτικότερα, στα Λατινικά, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, δεν ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, απαιτούσαν μεγάλη προσοχή και καλή γνώση της ύλης.

Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους ήταν και τα θέματα της Χημείας. Όπως αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, τα θέματα ήταν πολλά ποσοτικά, μέσα στα όρια της ύλης, ωστόσο, ορισμένα εξ αυτών ήταν αρκετά απαιτητικά.

Όσον αφορά το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναφέρει ότι, αν και σαφώς διατυπωμένα, τα θέματα ήταν αρκετά υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις σε Χημεία, Λατινικά και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, από τα φροντιστήρια «ΝEO»

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Λατινικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Η «βουτιά» των βάσεων θα είναι… θεαματική – Οι πρώτες εκτιμήσεις

αθμολογική σφαγή με... μαθηματική ακρίβεια – Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί με τον όγκο των ζητουμένων στα φετινά θέματα των εξετάσεων – «Αυλαία» τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ με Ιστορία και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Θεαματικές βουτιές στις βάσεις και έντονος ανταγωνισμός είναι το τοπίο που διαμορφώνεται βάσει των φετινών Πανελλαδικών. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πέρυσι στις θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και στις οικονομικές (2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο).

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Σχετικές ειδήσεις