ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες Πανελλαδικές 2017 ΓΕΛ: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις σε Μαθηματικά και Ιστορία

Πανελλήνιες Πανελλαδικές 2017 ΓΕΛ: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις σε Μαθηματικά και Ιστορία

Πανελλήνιες 2017: Σε Ιστορία και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν χθες,Δευτέρα (19/06) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.Με αυτά τα δύο μαθήματα έπεσε «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η... «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Πώς κρίνονται τα θέματα

Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν «σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά» και οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των προηγούμενων τάξεων.

Παράλληλα, η ΕΜΕ εκτιμά, ότι ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι μαθητές, «δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων», παρόλο που σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Όσον αφορά το μάθημα της Ιστορίας, τα θέματα απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, που είχαν αφομοιώσει καλά την ύλη και απαιτούσαν συνθετική σκέψη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σάς μεταφέρει τον παλμό των εξετάσεων και σας ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Κατεβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στα Μαθηματικά από το Φροντιστήριο «ΝΕΟ»

Η «βουτιά» των βάσεων θα είναι… θεαματική – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Θεαματικές βουτιές στις βάσεις και έντονος ανταγωνισμός είναι το τοπίο που διαμορφώνεται βάσει των φετινών Πανελλαδικών. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πέρυσι στις θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και στις οικονομικές (2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο).

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Σχετικές ειδήσεις