ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες Πανελλαδικές 2017: Σε πέντε μαθήματα εξετάζονται σήμερα (20/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες Πανελλαδικές 2017: Σε πέντε μαθήματα εξετάζονται σήμερα (20/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2017: Στην «τελική ευθεία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 μπαίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς σήμερα και αύριο (Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Ιουνίου), θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Αναλυτικά, σήμερα, Τρίτη (20/6), οι μαθητές θα εξεταστούν στα μαθήματα:
Δίκτυα Υπολογιστών
Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών
Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών
Ναυσιπλοΐα ΙΙ
Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ.

Την Τετάρτη (21/6), οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν με τα μαθήματα:
Ηλεκτροτεχνία
Αρχιτεκτονικό Σχέδιο
Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Με την εξέταση μαθημάτων ειδικότητας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου, η δεύτερη εβδομάδα πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Αναλυτικά, τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι είναι:
Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δενδροκομία και Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα Μηχανές Πλοίου ΙΙ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα Ηλεκτρικές Μηχανές

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα Δενδροκομία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στα ΓΕΛ

Σε Ιστορία και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν χθες, Δευτέρα (19/06) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.Με αυτά τα δύο μαθήματα έπεσε η «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η... «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Η «βουτιά» των βάσεων θα είναι… θεαματική – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Θεαματικές βουτιές στις βάσεις και έντονος ανταγωνισμός είναι το τοπίο που διαμορφώνεται βάσει των φετινών Πανελλαδικών. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πέρυσι στις θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και στις οικονομικές (2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο).

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Σχετικές ειδήσεις