Κώστας Γαβρόγλου: Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Πανεπιστημίου

Κώστας Γαβρόγλου: Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Πανεπιστημίου

«Έχουν διαπιστωθεί τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά όχι στην έκταση που καταγγέλουν φοιτητές του ΑΠΘ», περί διακίνησης ναρκωτικών και άλλες έκνομες δραστηριότητες στο χώρο του Πανεπιστημίου, δήλωσε σήμερα Τρίτη (20/06) ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Με επιστολή τους στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 471 φοιτητές, κατήγγειλαν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ανωτάτου Ιδρύματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι στο campus του Πανεπιστημίου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ενώ παράλληλα, «η παραβατικότητα και η βία έχει γίνει καθημερινότητα».

Ο υπουργός σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι γνωρίζει την κατάσταση και ότι όντως «έχουν διαπιστωθεί τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται στην επιστολή», υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Πανεπιστημίου, το οποίο «είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

«Ιδίως στα Πανεπιστήμια, για πάρα πολλά χρόνια, τα προβλήματα αυτά λύνονται από τα μέσα. Αν υπάρχει ένα φοιτητικό κίνημα ρωμαλέο, να προστατεύσει τους χώρους, οι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση κ.λπ. πάντοτε ξέρουμε τότε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρουσιάζονται», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου. Πρόσθεσε δε, ότι για κακουργηματικές πράξεις μπορούν να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά μετά από πρόσκληση του πρύτανη. «Πάντως, ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων