ΠΑΙΔΕΙΑ

Όταν οι οικονομικές δυσκολίες στέκονται εμπόδιο στον δρόμο των φοιτητών για ένα καλύτερο μέλλον…

Όταν οι οικονομικές δυσκολίες στέκονται εμπόδιο στον δρόμο των φοιτητών για ένα καλύτερο μέλλον…

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE γεμίζει αισιοδοξία τους νέους που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών τους

Τα ποσοστά της ανεργίας παραμένουν αυξημένα με την Ελλάδα να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με το ποσοστό που αφορά στους νέους κάτω των 25 ετών να αγγίζει το 44,4% για τον μήνα Μάιο 2017, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι επιλογές και οι προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης για τους νέους είναι ιδιαιτέρως περιορισμένες, γεγονός που τους δημιουργεί επιπλέον άγχος, καθώς το μέλλον τους μοιάζει αβέβαιο και δυσοίωνο.

Οι ευκαιρίες φαίνεται πως είναι ακόμη λιγότερες για εκείνους που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που διανύουμε. Έτσι, αρκετές φορές, παρά το γεγονός ότι πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν καταφέρνουν να παρακολουθήσουν τη σχολή της επιλογής τους, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους…

Αναμφισβήτητα, η Εκπαίδευση παραμένει το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον. Η γνώση είναι δύναμη και μόνο μέσω αυτής κάποιος μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του και να εξελιχθεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τι γίνεται, όμως, για εκείνους που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσχέρειες; Πώς μπορεί ένας νέος φοιτητής να πετύχει τον στόχο του, ξεπερνώντας τα εμπόδια;

Υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες

COSMOTE Ypotrofies 2016 3

Τα καλά νέα είναι ότι μεγάλες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η COSMOTE, προσφέρουν υποτροφίες σε φοιτητές από οικονομικά ασθενείς οικογένειες. Έτσι, στηρίζουν έμπρακτα τους νέους που θέλουν να σπουδάσουν επενδύοντας στο μέλλον τους.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που εντάσσεται στις δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ προκηρύσσει υποτροφίες συνολικού ύψους 620.000 ευρώ για τους πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωράει σε μία τέτοια ενέργεια, καθώς εδώ και 16 χρόνια έχουν απονεμηθεί 581 υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των 4,4 εκατ. ευρώ, γεμίζοντας ελπίδες και αισιοδοξία πολλούς νέους, που καταφέρνουν να σταθούν γερά στα πόδια τους και να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE προσφέρει 40 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€)¹ η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών καθώς και μία υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€)¹ για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον των υποτροφιών, η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους δωρεάν τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και υπηρεσίες για όλα τα έτη σπουδών τους.

Με αυτό τον τρόπο, οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν τον δρόμο τους γεμάτοι όρεξη για εργασία. Μία υποτροφία είναι αρκετή για ένα καλύτερο «αύριο», για να μη μείνει κάποιος στο πρόβλημα, αλλά να προχωρήσει στη λύση του. Έτσι, γίνονται το λαμπρό παράδειγμα και αποδεικνύουν πως όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε! Αρκεί να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες…

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.cosmote-scholarships.gr, όπου γίνεται αποκλειστικά η υποβολή των αιτήσεων, μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2017.

COSMOTE Ypotrofies 2016

1*: Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Tο καθαρό ποσό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις.