ΠΑΙΔΕΙΑ

Επιπλέον 10.000 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς – ΕΔΩ μπορούν οι γονείς να υποβάλουν αίτηση

Επιπλέον 10.000 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς – ΕΔΩ μπορούν οι γονείς να υποβάλουν αίτηση

Στην αναδιανομή περίπου 10.000 μη χρησιμοποιηθέντων vouchers για την εξασφάλιση θέσης σε παιδικό σταθμό, προχωρά η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), έπειτα από σχετική εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Οι ωφελούμενοι γονείς, που ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο, επειδή εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για τη συμμετοχή στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιηθέντων vouchers.

Η αναδιανομή θα γίνει με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι τον Ιούνιο, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου 2017 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (https://www.eetaa.gr).

Η ΕΕΤΑΑ εκτιμά ότι με βάση τα περσινά δεδομένα, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιανομής, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών μπορεί να προσεγγίσει τις 100.000, ενώ έχουν ήδη καλυφθεί όλοι οι αιτούντες, που ήταν κάτω από το όριο της φτώχιας, καθώς και το 95% των ΑμΕΑ.

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων