ΠΑΙΔΕΙΑ

Το κυνήγι θησαυρού ξεκινά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το κυνήγι θησαυρού ξεκινά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το γνωστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για παιδιά, ξεκινά τον Οκτώβριο, στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου.

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 11:00, θα πραγματοποιείται το κυνήγι θησαυρού, μία δράση στην οποία έχουν συμμετάσχει ήδη περισσότερα από 2.500 παιδιά. Με διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με την αστρονομία, το διάστημα και την αστροφυσική. Ειδικά για τον Οκτώβριο, το κυνήγι θησαυρού είναι αφιερωμένο στο Ηλιακό Σύστημα και στην αποστολή Cassini, που μόλις ολοκληρώθηκε.

Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας ημέρας (από τις 16:00 έως τις 18:00), τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τεσσάρων έως έξι ετών θα έχουν την ευκαιρία για ένα δίωρο ταξίδι στο διάστημα. Σε κάθε στάση θα μαθαίνουν κάτι καινούριο και θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους αστρονομικές κατασκευές.

Ακόμη, κάθε Σάββατο πρωί (από τις 10:30 έως τις 12:30) τα παιδιά θα μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες εν δράσει. Οι μικροί μαθητές θα εξοικειώνονται με την αστροφυσική και την αστρονομία μέσα από πειράματα, κατασκευές, ομιλίες και διαδραστικά παιχνίδια. Η θεματολογία θα είναι διαφορετική κάθε Σάββατο και θα ακολουθεί έναν κύκλο τεσσάρων εβδομάδων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)