ΠΑΙΔΕΙΑ

Μαθητές ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στις απουσίες

Μαθητές ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στις απουσίες

Έρχονται από φέτος μεγάλες αλλαγές σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι πρέπει να προσέχουν οι μαθητές - Τι αλλάζει στις απουσίες

Υπουργική απόφαση – «σκούπα» για το Γυμνάσιο και το Λύκειο που κάνει άνοιγμα στην ψηφιακή εποχή, μερική αναδίπλωση στα θέματα της αριστείας και της διαγωγής των μαθητών και ενημέρωση μέσω μηνυμάτων στο κινητό των γονέων για την πορεία των μαθητών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας, με τις αλλαγές να έρχονται από την τρέχουσα χρονιά. Πρόκειται για εξαγγελίες που έχουν γίνει εδώ και καιρό από την πολιτική ηγεσία, με τη δημόσια διαβούλευση να διαρκεί ως την Πέμπτη (16/11/2017).

Στη σφοδρή κριτική που δέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την κλήρωση σημαιοφόρου στο Δημοτικό η ηγεσία απαντά με σειρά επαίνων και βραβείων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο όχι μόνο στους μαθητές που λαμβάνουν την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά και σε όσους βελτιώνουν τις επιδόσεις τους. Ανάμεσά τους το «αριστείο προόδου» ο «έπαινος προσωπικής βελτίωσης», το «βραβείο προόδου», ενώ ειδικός έπαινος προβλέπεται και για τους μαθητές που διακρίνονται σε πράξεις κοινωνικής προσφοράς. Οι τιμητικές διακρίσεις θα επιδίδονται σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια της Εορτής της Σημαίας, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Παραμένει και η διαγωγή των μαθητών στο σχολείο, παρά την κατάργησή της προσφάτως. Η διαφορά είναι ότι η διαγωγή του μαθητή θα υφίσταται ως εσωτερικό έγγραφο στο σχολείο, δεν θα αναγράφεται όμως στο απολυτήριο.

Ενημέρωση μέσω SMS

Ήδη από τα δικαιολογητικά εγγραφής, οι γονείς θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για την αποδοχή ηλεκτρονικής ενημέρωσης από το σχολείο και να δώσουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του υπουργείου Παιδείας, επιχειρείται μία πιο άμεση επαφή με τους γονείς, ενώ όπως σημειώνουν, με τη διαδικασία των επιστολών, με την οποία λειτουργεί σήμερα το σχολείο, πολλές φορές αυτές δεν φτάνουν στους αποστολείς.

Από φέτος μπαίνουν και τα Γενικά Λύκεια στην ψηφιακή εποχή με τις εγγραφές να γίνονται ηλεκτρονικά. Τέλος, μπαίνει και στη διάκριση δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, με τον αριθμό να παραμένει στις 114. Μάλιστα, οι γονείς θα λαμβάνουν e-mail ή μήνυμα στο κινητό με το που ο μαθητής συμπληρώσει 30 απουσίες ή απουσιάζει τρεις συνεχόμενες ημέρες από το σχολείο.