ΠΑΙΔΕΙΑ

Ομιλία για τις επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας από τη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College

Ομιλία για τις επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας από τη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College

«Εξελίξεις στην ενεργειακή πολιτική: Ενεργειακοί έλεγχοι και επεμβάσεις οικονομικά ανταποδοτικές σε βιομηχανίες και κατοικίες», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, 18.00-20.00, από τη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College.

Η εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα (Lecture Hall), με εισηγητή τον Δρα. Απόστολο Ευθυμιάδη- Δρα. Μηχ., Διπλ. Μηχ/γο-Ηλ/γο Μηχ., Μέλος της ειδικής επιστημονικής επιτροπής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΕ, Ενεργειακό Σύμβουλο της UIPI.

Κατά την ομιλία θα εξηγηθεί η διαδικασία της απόκτησης επαρκούς γνώσης του υφιστάμενου συνόλου χαρακτηριστικών ενεργειακής κατανάλωσης ενός κτιρίου ή μίας βιομηχανικής ή εμπορικής δραστηριότητας με την οποία εντοπίζονται και προσδιορίζονται ποσοτικά οι οικονομικώς αποδοτικές δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, με την οποία συντάσσεται έκθεση αποτελεσμάτων. Επιπροσθέτως, θα αναλυθεί ο εντοπισμός και η ιεράρχηση των επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας με βάση τα κριτήρια της ενεργειακής και της οικονομικής απόδοσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται:
• Σε προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College.
• Σε προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών Σχολών, άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
• Σε επαγγελματίες μηχανικούς και τεχνικούς που απασχολούνται στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας στις κατασκευές.

Να σημειωθεί ότι, με έτος ίδρυσης το 2005, η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College άνοιξε το δρόμο για την παροχή ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα στις Πολυτεχνικές Επιστήμες. Σε συνεργασία με το TOP-50 University of Derby, η Σχολή δίνει τη δυνατότητα σε απόφοιτους Λυκείου, απόφοιτους ΙΕΚ και πτυχιούχους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να αποκτήσουν στην Ελλάδα πτυχία Bachelor’s και Master’s (επαγγελματικά ισοδύναμα με εκείνα των δημοσίων Πανεπιστημίων) στις ειδικότητες του Πολιτικού & Μηχανολόγου Μηχανικού:

BEng (Hons) Civil Engineering & Construction
BEng (Hons) Mechanical Engineering & Design
MSc Civil Engineering & Construction
MSc Mechanical Engineering & Design

Σπουδές με πλεονεκτήματα:
Τα προγράμματα οδηγούν στην απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων, μέσω του Engineering Council της Βρετανίας, καθώς και σε πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα (με Master και εργασιακή εμπειρία).
• Το περιεχόμενό τους είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.
Ο τεχνικός τους χαρακτήρας επιτρέπει τη σύνδεση της γνώσης με την εφαρμογή αυτής σε σύγχρονα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες μηχανικοί.
• Είναι τα μοναδικά προγράμματα στην Ελλάδα (σε επίπεδο Κολλεγίων) που καλύπτουν όλα τα πεδία της επιστήμης του Μηχανολόγου και του Πολιτικού Μηχανικού.
Διδάσκουν ενεργοί επαγγελματίες και ερευνητές που μεταφέρουν στους φοιτητές τις επιστημονικές εξελίξεις του σήμερα.
Οι φοιτητές παράγουν προσωπικό ερευνητικό έργο, με δυνατότητα δημοσίευσης σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.
• Τα εργαστηριακά μαθήματα και τα projects των φοιτητών διεξάγονται στα εξειδικευμένα εργαστήρια του Mediterranean College και σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων εταιριών και εργαστηρίων.

Mediterranean College:
Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, τηλ.: 2310 287779
info@medcollege.edu.gr & www.medcollege.edu.gr