ΠΑΙΔΕΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών ο Πρύτανης Κώστας Γουλιάμος

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών  & Τεχνών ο Πρύτανης Κώστας Γουλιάμος

Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (European Academy of Sciences and Arts) στις Κοινωνικές Επιστήμες εξελέγη - μετά από απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων της Ακαδημίας - ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Πρόκειται για μια κορυφαία τιμητική διάκριση και, ταυτόχρονα, επιβράβευση του ρηξικέλευθου επιστημονικού και δημιουργικού έργου του Πρύτανη Κ. Γουλιάμου αφού γίνεται Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, η οποία στο μεταξύ περιλαμβάνει 39 Νομπελίστες και 2000 κορυφαίους επιστήμονες και διανοούμενους ως τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη.

Pr.Gouliamos

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών είναι ένα από τα πιο διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως, με υψηλό κύρος, ενώ η έδρα της βρίσκεται στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας, γενέτειρας του Mozart. Διοικείται από ενδεκαμελές Προεδρείο, εξαμελή Σύγκλητο και επταμελή Κοσμητεία. Στα Επίτιμα Μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Πάπας της Ρώμης, ο Helmut Kohl (+), πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, ο Jean-Claude Juncker - Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Α.Μ. Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, ο Πρίγκηπας Jean του Λουξεμβούργου, η Doris Leuthard - Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, ο Heinz Fische - 11ος Πρόεδρος της Αυστρίας, ο Borut Pahor - 4ος Πρόεδρος της Σλοβενίας, ο Romano Prodi - 10ος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής & πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Κάρολος Παπούλιας - πρώην Πρόεδρος της Ελλάδας, ο Βίκτορ Κλίμα - 20ος Καγκελάριος της Αυστρίας κ.ά.

Η σημαντική αυτή ένταξη του Πρύτανη Κώστα Γουλιάμου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών αντανακλά γενικότερα στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ειδικότερα το υψηλό επίπεδο της πανεπιστημιακής κοινότητας τόσο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου όσο και της χώρας μας. Σε μια μάλιστα περίοδο που η Κύπρος δρομολογεί την ίδρυση Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η εν λόγω διεθνής αναγνώριση του επιστημονικού της δυναμικού έρχεται να ενισχύσει αυτές τις προσπάθειες.

Το τελετουργικό ένταξης του Πρύτανη Κώστα Γουλιάμου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών έχει προγραμματισθεί για τις 3 Μαρτίου 2018 στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας.