ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2018: Αλλάζει η ημερομηνία για τις αιτήσεις των υποψηφίων

Πανελλήνιες 2018: Αλλάζει η ημερομηνία για τις αιτήσεις των υποψηφίων

Για πρώτη φορά οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες τον Μάρτιο αντί Φεβρουάριο, όπως γινόταν εδώ και τόσα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών θα υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής τους σε αυτές τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η μεταφορά αυτή οφείλεται στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στον «αγώνα δρόμου» στον οποίο έχουν υποβληθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ενταχθούν στο Μηχανογραφικό τα 26 τμήματα του νέου Πανεπιστημίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Παρασκευή, το σχετικό νομοσχέδιο περνά το κατώφλι της Βουλής, μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης, αλλά και των διαπραγματεύσεων, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή, εντός Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα η απόφαση του υπουργού Παιδείας προβλέπει:

«Η Αίτηση Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το ΥΠΠΕΘ, από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του εντός του μηνός Μαρτίου (σ.σ. αντί Φεβρουαρίου που ίσχυε) του έτους που επιθυμεί τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές.

Επίσης με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι κατ’ εξαίρεση των σχετικών διατάξεων, ο/η υποψήφιος/α δεν δικαιούται να δηλώσει προτίμηση για Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος, στο οποίο είναι ήδη φοιτητής/τρια.

Ακόμη η ίδια απόφαση προβλέπει ότι με την Αίτηση Δήλωση, ο υποψήφιος δηλώνει τη συμμετοχή στην υγειονομική εξέταση και στις πρακτικές δοκιμασίες που απαιτούνται για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)».

Η σχετική υπουργική απόφαση εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη σε ΦΕΚ.

Σχετικές ειδήσεις