ΠΑΙΔΕΙΑ

Φοιτητικές εκλογές 2018: Δεν στήθηκαν κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φοιτητικές εκλογές 2018: Δεν στήθηκαν κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δεν στήθηκαν τελικά οι κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό τον φόβο των επεισοδίων, η λύση της μεταφοράς της κάλπης στην Αίγλη Ζαππείου ακυρώθηκε και έτσι η πρώην ΑΣΟΕΕ θα είναι απούσα από την εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Την ίδια ώρα, επεισοδιακή είναι η εκλογική διαδικασία για τη Νομική Αθηνών, αφού από τη μία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλεί τους φοιτητές να προσέλθουν στις κάλπες που έχουν στηθεί στην Αίγλη Ζαππείου και από την άλλη, κυρίως αριστερές παρατάξεις αντιδρούν καθώς επιθυμούν να παραμείνουν στο κτίριο της οδού Σίνα.

Γενικά, οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος με «φόντο» τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ και τις ρητορικές και τις έρευνες, σχετικά με τη βία και την ανομία στην ανώτατη Εκπαίδευση. Όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο όργανο των φοιτητών, το οποίο να είναι επιφορτισμένο με την καταμέτρηση ψήφων, οπότε για άλλη μία χρονιά η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, στις εκλογές αναμένεται να κυριαρχήσει η αποχή. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η αποχή είχε αναδειχθεί νικητής των εκλογών, με ποσοστό άνω του 40%.

Οι περισσότερες σχολές πάντως, έχουν προχωρήσει σε ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών, εκτός του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ το Πάντειο εξέδωσε ανακοίνωση για την ομαλή συνέχιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σήμερα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως και τις 7 το απόγευμα, επιδεικνύοντας στην εφορευτική επιτροπή τη φοιτητική τους ταυτότητα/φοιτητικό πάσο και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Σχετικές ειδήσεις