ΠΑΙΔΕΙΑ

Αλλάζει ο υπολογισμός της βαθμολογίας των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Αλλάζει ο υπολογισμός της βαθμολογίας των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για τον Γενικό Μέσο Όρο Βαθμολογίας των μαθητών Γ’ Λυκείου, με το υπουργείο Παιδείας να βάζει ουσιαστικά μία ανάσα πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, τις τελευταίες διορθωτικές πινελιές στον τρόπο απόκτησης του Απολυτηρίου.

Στο παρά 5 τροπολογία για το Απολυτήριο της Γ’ Λυκείου

Με τροπολογία που που κατατέθηκε στην Βουλή και αφορά τα ημερήσια και εσπερινά Λύκεια, προτείνεται ο βαθμός απόλυσης να είναι τουλάχιστον 9,5 αλλά να εξάγεται όχι μόνο από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί ο μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και από τα υπόλοιπα μαθήματα γενικής παιδείας της τάξης στα οποία δεν εξετάζεται, εκτός της φυσικής αγωγής.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται πιο σωστά το επίπεδο γνώσεων του μαθητή στο Λύκειο.

Με βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στην Βουλή αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του Γενικού Μέσου Όρου της Γ' Λυκείου και μπαίνουν και τα μη γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στην διαμόρφωση του.

Η προτεινόμενη διάταξη σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνεται αναγκαία, καθώς η εξαγωγή του Γενικού Μέσου Όρου απόλυσης των μαθητών της Γ' Τάξης Ημερησίου και της Δ' Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου πραγματοποιείται με μειωμένο αριθμό των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων στις εξετάσεις Ιουνίου, μετά την ψήφιση του ν.4521/2018.

Συνεπώς όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία, πρέπει να περιγραφεί ο υπολογισμός των υπολοίπων (μη γραπτώς εξεταζόμενων) μαθημάτων και η συμβολή τους στον Γενικό Μέσο Όρο.

Ταυτόχρονα, ορίζονται τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι μαθητές στις ειδικές εξεταστικές περιόδους και καθορίζεται η συγκρότηση της επιτροπής που διενεργεί την προφορική εξέταση.

Σχετικές ειδήσεις