ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιερωμένο στον Αγγελόπουλο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Αφιερωμένο στον Αγγελόπουλο  το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα είναι αφιερωμένο το επόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2012, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του φεστιβάλ Σερζ Λοζίκ.


Ο καλλιτεχνικός κόσμος στο Μόντρεαλ και όχι μόνο θρηνεί τον ξαφνικό θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα σκηνοθέτη, καθώς ο εκλιπών ήταν συχνά καλεσμένος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ. Ο πρόεδρος του φεστιβάλ Σερζ Λοζίκ, ο οποίος συζητούσε μια συμπαραγωγή με τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη στο εγγύς μέλλον, δήλωσε:

«Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν ένας σκηνοθέτης-ορόσημο, όχι μόνο για τη χώρα του, αλλά για όλους τους σκηνοθέτες και δημιουργούς όλου του κόσμου. Ενώ εμπνεόταν από θέματα σύγχρονα και αρχαία, η αισθητική του ήταν μοναδική και δεν έκανε κανένα συμβιβασμό με τον εμπορικό κινηματογράφο. Ο Τεό ήταν πιστός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ και υπήρξε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του το 2005. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όσους αγαπούσε».

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε δώσει το παρόν στο Μόντρεαλ, όπου προβλήθηκε ένα αφιέρωμα στις ταινίες του, σε συνεργασία της Σινεματέκ Κεμπεκουάζ με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.