ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γερουλάνος στο Ισραήλ για τη 17η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Ο Γερουλάνος στο Ισραήλ για τη 17η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού
Την έναρξη των εργασιών της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Ισραήλ κήρυξε ο Έλληνας υπουργός...

Την έναρξη των εργασιών της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Ισραήλ κήρυξε ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ως επίσημος προσκεκλημένος του ομολόγου του από το Ισραήλ, κ. Μεσέσνικοφ.

Στο ελληνικό περίπτερο στην έκθεση η βαρύτητα δόθηκε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, στην ενίσχυση του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για τη χώρα μας, αλλά και στην προώθηση του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που φέτος είναι αφιερωμένο στη Μέση Ανατολή. Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Ισραήλ μετέχουν περίπου 300 εκθέτες από 35 διαφορετικές χώρες, όπως οι: Ρωσία, Γερμανία, Κροατία, Κύπρος, Τουρκία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Εσθονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ινδία, Ιαπωνία, κα.

Ο Έλληνας υπουργός, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ανέφερε ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν την Ελλάδα για τα νησιά της και τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο. Αυτό όμως, όπως είπε, αλλάζει. «Μετακινούμαστε από την ιδέα του προορισμού, στη χώρα των εμπειριών, καθ' όλη τη διάρκεια το χρόνου».

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η σχέση των δύο χωρών διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορία τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις αυτές θα ενταθούν μέσα από την ανάπτυξη των πολιτιστικών και τουριστικών επαφών. Άλλωστε, όπως σημείωσε, είμαστε σε διαρκή επαφή με τον κ. Μεσέσνικοφ για την προώθηση των διμερών ζητημάτων.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε με έμφαση στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο προβάλλει το υπουργείο τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη. Επίσης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα «Σταυροδρόμι Πολιτισμών», το οποίο καθιστά τη Θεσσαλονίκη για το 2011 κέντρο πολιτιστικών δράσεων από την Μέση Ανατολή. Στο σημείο εκείνο παρουσίασε το ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο που ετοιμάστηκε ειδικά για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Ισραήλ και περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων στις οποίες συμμετέχουν καλλιτέχνες και δημιουργοί από το Ισραήλ. «Αύριο θα είναι εδώ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε εκτενώς για τις δράσεις του προγράμματος αναφορικά με την πόλη και τη Μέση Ανατολή».

Στη συνέχεια ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε με εκπροσώπους από μεγάλα τουριστικά γραφεία του Ισραήλ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και της κλασσικής μορφής τουρισμού, εστιάζοντας σε μία σειρά από ενέργειες οι οποίες αναμένεται να ενδυναμώσουν το ενδιαφέρον των Ισραηλινών τουριστών και να αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών στη χώρα μας.

Ήδη η αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ για το 2010 ανήλθε στο 57,5% σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ μόνο στη Θεσσαλονίκη άγγιξε το 236%.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ομόλογό του από το Ισραήλ, εξέτασαν την ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών με στόχο να ανοίξουν μέσα από κοινές δράσεις τις αγορές χωρών, όπως η Κίνα και η Ινδία, και μέσω απ' ευθείας πτήσεων, που ήδη υπάρχουν, από το Ισραήλ προς τις χώρες αυτές, να τονωθεί και η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός.

Αύριο στην έκθεση αναμένεται και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, ενώ ο κ. Γερουλάνος θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφθεί και πάλι την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Ισραήλ.

πηγή: newscode.gr