ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Νυρεμβέργη ο… Βόλος

Στη Νυρεμβέργη ο… Βόλος
Η διαμόρφωση και προώθηση της νέας τουριστικής ταυτότητας της μείζονος πόλης...

Η διαμόρφωση και προώθηση της νέας τουριστικής ταυτότητας της μείζονος πόλης, η οποία θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα του ενιαίου δήμου Βόλου, αποτελεί τον βασικό στόχο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Βασική επιδίωξη παραμένει η διατήρηση της περιοχής στις πρώτες θέσεις αγαπημένου τουριστικού προορισμού και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με σκοπό την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης.

«Ξεκινήσαμε δυναμικά και έχοντας καλά στο μυαλό μας ότι ο νέος δήμος Βόλου πρέπει να προβάλλει τη δική του, μοναδική ΄΄ταυτότητα προορισμού΄΄, φυσικά στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την τουριστική προβολή και κάτω από την ΄΄ομπρέλα΄΄ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα πρέπει να διεκδικήσει πόρους για την επίτευξη του σκοπού αυτού από την Κυβέρνηση», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, δημοτική σύμβουλος, Σούλα Μπαρτζιώκα.

Ο δήμος Βόλου θα συμμετέχει από κοινού με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στη διεθνή τουριστική Έκθεση της Νυρεμβέργης, που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 6 Μαρτίου 2011.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Βόλου σκοπεύει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και κυρίως το διαδίκτυο, προκειμένου να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στο έργο της. Ομάδα υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του δήμου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του δήμου Βόλου, Ηλία Χούστη.